Preston pakt uit in 2010

Het bekende Engelse merk Preston staat in de markt bekend om haar noviteiten en verbeteringen ten aanzien van bestaande artikelen. Regelmatig weten ze de markt te verrassen met nieuwe handigheidjes. Het is niet voor niets dat het bedrijf in Nederland een stormachtige groei doormaakt.
 
Met in Nederland topvissers als Arnout van der Stadt, Arjan Klop en Jan Renes op de loonlijst kan het haast niet misgaan. De Engelse moederorganisatie profiteert vol van de knowhow van de Engelse toppers. De nieuwe producten vliegen je ook dit jaar weer om de oren.
 
Allereerst valt de nieuwe serie foedralen en opbergtassen op. Velen van ons kennen het gevoel wel dat je altijd handen te kort komt om je spullen bij elkaar te houden en heel naar de waterkant te verslepen. De opbergtassen zijn opnieuw ingedeeld en fungeren eigenlijk als een soort toolbox. Schitterend gevonden en reuze makkelijk op deze manier. Geen rondslingerende rolsteunen en andere aanvullende materialen meer. Ook de opbergtas voor het kleine spul zoals je aas en degelijk is flink aangepakt. Nieuwigheidje bij de foedralen is dat er gekozen is voor een foedraal in een foedraal systeem. Handig als je apart verpakte stokken c.q. opgetuigde feeder- en of matchhengels wilt vervoeren.
 
Ook de categorie leef- en schepnetten is weer verder verbeterd. Gaat vaak maar om ogenschijnlijk kleine zaken, maar het zijn de kleine dingen die het hem doen. Vaak bepalen deze het verschil tussen winnen of verliezen. Het net aan het schepnet zit bijvoorbeeld niet om de ring heen maar komt vanuit het midden uit de ring. Dit scheelt vooral op ondiep water veel slijtage aan het schepnet. Ook het leefnet is voorzien van ringen zodat het niet stuk geklotst wordt in wateren als bijvoorbeeld het Amsterdam Rijnkanaal. De stenen en de stroming zorgen er vaak voor dat je net compleet versleten is na een paar vissessies.
 
Ook de Competition hookserie blijft een schitterend product. Perfect en vlijmscherp gefabriceerde haken direct gereed voor gebruik. De vis hoeft er maar naar te kijken en je kunt eigenlijk al beginnen met drillen.
 
Op het gebied van feederhengels blijft Preston doorontwikkelen. De Dutch Master Serie is verder uitgebreid met een 3,60 en 3,90 meter Competition Feeder. Perfect geschikt voor het vissen op wateren tot een meter of 60 breed.
 
Kortom genoeg nieuws onder de zon. Het is zeker aan te raden binnenkort eens binnen te stappen bij je hengelsportwinkelier om de nieuwe producten zelf eens te bekijken.

Gijs Nederlof     

 Terug

29-01-2010
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
https://www.woutvanleeuwen.nl/
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.johnkooijhengelsport.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank