Frankrijk maakt de dienst uit tijdens WK Jeugd in Ierland.

Dag 1 van het WK Jeugd aan Inniscara Lake in Ierland zit er op, de stofwolken zijn opgetrokken en de klassementen zijn opgemaakt. Even los van de resultaten was het een topdag voor alle deelnemers. Typisch Iers weer, met de bijbehorende zonneschijn,  plensbuien en veel voorns vangen. Wat wil je als wedstrijdvisser nog meer. Ik heb al weer spijt dat ik mijn eigen visspullen niet bij me heb. Je zou er toch zo een weekje aanknopen om hier zelf een hengeltje uit te gooien.  Terug naar de wedstrijd. Het was vandaag duidelijk de dag van de Fransen. Man, man wat kunnen die gasten vissen. Bij de U15 en de U25 gaan ze aan de leiding en het is aan de Polen in U20 te danken, die net zoveel punten haalden als de Fransen, dat het geen compleet Frans feestje is geworden.Het was vandaag echt een stokwedstrijd. Vissen tussen de elf en dertien meter en dan maar tempo zien te maken. Vissend met een drie of viergrammer voorzien van wat bulklood werd de meeste voorn gevangen op twee dode maden of pinkies. De combi van een vers met een dode made(n) of pinkie(s) kwam ook veel voor. Na elk vis ging er natuurlijk een balletje leem met voer het water in om de vis bij de les te houden.Het voordeel voor de toeschouwer is ook meteen het nadeel. Doordat er zo veel voorn gevangen wordt, ben je als kijker al snel het overzicht compleet kwijt. Het registreren van stuks gevangen vis is dan een leidraad maar is beslist niet zaligmakend. Weet jij veel hoe zwaar die voorntjes zijn. Als de buurman er ook 100 heeft die 20 gram per stuk zwaarder zijn, is het verschil al snel gemaakt.Afijn, om een lang verhaal kort te maken;  de Fransen zijn voorlopig de baas. De Engelsen hebben tijdens dag 2 nog een en ander goed te maken. De Nederlanders kunnen morgen aan de slag om toch nog te proberen om het podium in zicht te krijgen en de Belgen maken kans om een individuele wereldkampioen te kunnen gaan verwelkomen.

Onderstaand tref je de resultaten en de info aan per categorie. Wij gaan eens op zoek naar een Guinnes, die gaat er na een dag hard werken wel in. Cheers.Frankrijk  aan de leiding bij de U25.

Dat de Franse jeugd een aardig potje kan vissen is al een paar jaar duidelijk. Wie is er het WK van een aantal jaren terug in Vries al vergeten? De Fransen gingen daar met 50% van de medailles naar huis. Hoe het af gaat lopen in Ierland is nog even afwachten, maar de Fransen laten wel al aardig zien wat ze van plan zijn.

Na dag 1 gaan ze bij de U25 met 9 punten riant aan de leiding. De Italianen staan met 15 punten 2de. De 3de plaats is voorlopig voor de Polen met 19 punten. De Nederlanders staan voorlopig op plaats 7 met 24 punten. Belgie heeft 1 punt minder en staat op plaats 6.

Individueel vinden we de beste Nederlanders, Martijn Bakker en Ramon Ansing op plaats 14 en 15. Beiden scoorden vandaag een 4 in hun sector, De Belg Koen Wackenier deed het fantastisch. Met ruim 12 kilo vis wist hij een 1 in zijn sector te scoren en dat levert hem voorlopig een 3de plaats op in het individuele klassement.

Morgen dag 2

Polen en Frankrijk aan de leiding bij de U20

Even waren wij bang dat de Fransen ook aan de leiding zouden gaan bij de U20 maar dat is niet het geval. Alhoewel het nog maar de vraag is hoe je er naar kijkt. De Fransen hebben namelijk net zoveel punten als de Polen, en samen gaan ze aan de leiding met 12 punten. Goede 3de staat de ploeg uit Duitsland met 21 punten.

De Nederlandse ploeg vinden we met 31 punten helaas terug op een 9de plaats. Morgen flink gas geven en eens kijken of we nog een paar plaatsen kunnen stijgen. Duimen maar.


Frankrijk aan de leiding bij de U15

De U15 vist maar drie i.p.v. vier uur en dat betekent dat de resultaten ook een uur eerder bekend zijn dan die van de U20 en de U25.

Frankrijk heeft stevig uitgehaald met een 1,1,2,3 en staan met 7 punten riant aan de leiding. De 2de plaatst wordt met 18 punten bezet door de Engelse ploeg. De Hongaren staan voorlopig op de 3de plaats.


 


Terug

12-08-2017
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank