Laatste trainingsdag zit er op.

Vandaag, vrijdag 11 augustus, moesten er tijdens het WK Jeugd in Coachford knopen worden doorgehakt. Het was vandaag de laatste kans voor de teams om de wedstrijdtactiek definitief vast te stellen. Dat dit nog niet meevalt is wel duidelijk. Het beeld is nog steeds hetzelfde als voorgaande dagen. De basis van je vangsten zijn de voorns, de truc is om regelmatig de wat grotere blieken, baarzen of een verdwaalde brasem mee te pakken.

Met name bij de U20 en de U25 zal de match waarschijnlijk het verschil moeten gaan maken. Ook de loting is megabelangrijk in dit geval. De diepte op het parkoers varieert in sommige gevallen van het twee tot een meter of zes. Ga er maar aan staan om daar iets van te maken. Bij ondiep water zul je waarschijnlijk wel aan de slag moeten met de match.


Wij doken vandaag eens op bij de U20 en troffen er ongeveer hetzelfde beeld aan als gisteren. Het enige verschil zat hem in de toegenomen wind. Voor veel deelnemers viel dit niet mee. Hou jij de waggler maar eens stil op zijn plek. Grote kans dat de wind de waggler in dit geval naar links blaast en er een onderstroom de andere kant op staat. Het stil aanbieden van je aas is dan geen sinecure.

Ook que aasaanbieding zijn er keuzes te maken. Ga je aan de slag met twee maden op haak 16 met de kans dat de aanwezige voorn de maden pakt i.p.v. je haak en je te maken krijgt met veel missers of kies je voor 2 pinkies. Zonder casters kun je het hier overigens ook gewoon vergeten. Geen casters betekent vaak kleinere voorns. Wie het nog weet mag het zeggen. Vergeten we dan de vers de vase? Niet echt, als na een uurtje vissen de vangsten minder werden, zag je toch dat het gebruik van vers er vaak voor zorgde dat de verschillen gemaakt werden. 

Onze kanshebbers? Engeland is in alle categorieën voor ons de grote favoriet. Naast Engeland houden wij toch ook sterk rekening met de Fransen en de Polen. Als er weinig wind staat zou het ons niet verbazen als ook de Italianen zich in de strijd om het podium gaan mengen.

De Nederlanders en de Belgen zijn voor ons de outsiders die best nog wel eens voor een verrassing zouden kunnen gaan zorgen. Je zou zeggen dat deze visserij de Nederlanders toch moet liggen. Zeker met de ervaring die een grote groep Nederlandse wedstrijdvissers met deze vorm van visserij heeft moet het toch mogelijk zijn dat er oranje op het podium terecht komt.

Morgenavond weten we meer.Terug

11-08-2017
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank