Geer-Modulaire inline pennen.

Tijdens de laatst gehouden beurs in Utrecht was het op de stand van Geer-wedstrijdpennen maar liefst drie dagen druk. Je zag bezoekers regelmatig bevestigend knikken, als of er iets uitgelegd werd. Was er iets nieuws op de markt? Had Geer iets veranderd? Zo in eerste instantie viel mij niets op. Eenmaal in gesprek met Gerard Bekelaar (de man achter deze Geer dobbers) liet hij mij zijn nieuwe reeks modulaire inline pennen zien. Dit type pen, waarbij letterlijk alles onderling uitwisselbaar en/of te vervangen is, zou op dobbergebied wel eens een sprong vooruit kunnen zijn.
 
Alleen al uit het materiaal dat Gerard voor zijn pennen gebruikt, blijkt dat we hier met een perfectionist (of laat ik liever zeggen iemand met liefde voor het vak) hebben te maken. Niets, maar dan ook niets wordt aan het toeval over gelaten en alleen het beste is goed genoeg. Het feit dat alleen eerste klas materiaal wordt gebruikt en alle drijflichamen gemaakt worden uit een voor mij tot nu toe nog steeds onbekend kunststof (…….ik vermoed Rohacell 51….), dat niet alleen harder maar ook aanzienlijk lichter dan het doen te gebruikelijke balsahout is, zijn hier pracht voorbeelden van.

Dobbers vervaardigd uit deze kunststof, daarvan zijn de drijflichamen verhoudingsgewijs kleiner dan van die vervaardigd uit balsahout. Dit komt de gevoeligheid en dus het visplezier van dergelijke dobbers ten goede. Balsahout is een natuurproduct, waardoor de samenstelling (het soortelijk gewicht en de materiaaldichtheid) van twee op het oog identieke stukken, praktisch nooit gelijk is. De uit kunststof vervaardigde pennen kennen dit probleem niet. Zij zijn hierdoor dan ook zuiverder op hun gewicht. Het feit dat dit kunststof daarnaast ook nog eens geen water opneemt, is wat mij betreft het laatste wat ik (in eerste instantie) hierover kwijt wil. Ieder jaar opnieuw tijdens de Hengelsportbeurs in Utrecht showt Gerard dit door dobbers waarvan hij het drijflichaam opzettelijk zwaar beschadigd heeft, correct uitgelood drie dagen lang in een met water gevulde glazen cilinder te laten dobberen.
 
Maar goed, terug naar de modulair inline pennen, zoals Gerard mij die liet zien. Het grote verschil tussen een reguliere- en een modulaire inline pen is dat bij dit nieuwe type pen zowel de boven- als ook de onderantenne uitwisselbaar zijn (een en ander zelfs tijdens het vissen zonder hierbij van tuig te moeten wisselen!)en dat het drijflichaam in hoogte kan worden verschoven.

Het is ons allemaal wel eens overkomen, dat je lievelingsdobber vast kwam te zitten en dat de onder- en/of bovenantenne bij het lostrekken een flinke tik mee kreeg. Nadat de onder antenne zo krom als een hoepel uit het water kwam, kreeg je deze nooit meer 100% recht. Menig dobber die voor de rest nog goed was belandde hierdoor in de prullenbak. Bij de modulaire inline pen is dit alles gelukkig verledentijd. Terwijl je vist kan je in twee tellen de beschadigde onderantenne vervangen voor een nieuwe. Op een vrijwel identieke wijze kan ook een bovenantenne worden vervangen. Doordat Geer zijn gamma bovenantennes ook nog eens flink uitgebreid heeft, kan je afhankelijk van het type aas, weer, zon of allerlei andere externe factoren kiezen voor een dikkere, dunnere, anders gekleurde of een wat langere variant. Daarnaast………, en dat maakt mijns inziens dit type dobber subliem, kan op eenvoudige wijze het drijflichaam hoger of juist wat lager worden geplaatst. Op deze manier wordt op eenvoudige wijze je stroomdobber een brasempen. Zo kan je ook een dergelijk type dobber bijvoorbeeld ook aanpassen aan een eventuele opkomende stroom in de bovenste laag van het water (als gevolg van het plotseling gaan waaien).
 
De drie musketiers kruiste hun degens en riepen luidkeels “een voor al en alle voor een” zij waren uniek en onoverwinnelijk. De Geer modulaire inline pennen zou ik hier mee willen vergelijken, het feit dat ze:
1. multifunctioneel inzetbaar zijn
2. volledig uitwisselbaar en
3. subliem vissen(en dat is voor mij het belangrijkste), maakt ze goed, maakt ze bijna perfect……….

 

Gegevens:
 
·         Bij deze pennen is het mogelijk zowel de boven- als onderantenne los van elkaar uit te wisselen.
·         Het drijflichaam is in hoogte te verplaatsen.
·         Doordat de lijn dwars door het drijflichaam loopt is het contact met de gehaakte vis optimaal.
·         Het drijflichaam blijft op deze wijze gevrijwaard van allerlei externe krachten.
·         Het drijflichaam gaat hierdoor langer mee.
·         De levensduur van de dobber kan hierdoor aanzienlijk verlengd worden.
·         Geer kent modulaire inline pennen voor vrijwel elk type water en visserij.
·         Sinds kort heeft Geer zijn productgamma uitgebreid met los te bestellen onder- (rvs en carbon) en allerlei type bovenantennes.

Neem zowel de boven- als ook de onderantenne (van een dergelijke pen) tussen twee vingers, rol deze voorzichtig op en neer en kijk hierbij naar het drijflichaam. Wanneer dit niet hapert, schommelt of op een of andere wijze trilt, dan is je dobber in balans. Een dobber volledig in balans signaleert niet alleen eerder maar vooral ook beter. Het zijn vaak dit soort kleine dingen die het verschil kunnen zijn tussen het vangen of het uit eindelijk blanken. 27 jaar ervaring, het constant op zoek zijn naar verbeterpunten en dit alles met behoud van kwaliteit en eigen gezicht…… dat is Geer. Dat is……. het exclusieve van handgemaakte Geer wedstrijdpennen.
 
Met dank aan Geer, welke deze review mogelijk heeft gemaakt.
 
Voor sportvissers die geïnteresseerd zijn in meer informatie, klik op deze link  .
 
Bouke Sinnige
Produktreviewer Matchfishing.nl


Terug

22-01-2010
http://www.warmtekleding.nl/
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.johnkooijhengelsport.nl
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
https://www.woutvanleeuwen.nl/
blank