Vissen met Wisse. Vastehengeldelen

Zoals de meesten wel weten, kom ik wekelijks bij NIPRO hengelsport voor mijn hengelsportboodschappen. Naast de nodige materialen, verse casters, aas enzovoorts is er ook altijd tijd voor een nieuwspraatje of kom ik er zomaar weer iets tegen dat me aanspreekt. Zo kwam ik een paar weken geleden binnen gestapt en trof ik een sportvisser met een beteuterd gezicht aan de koffietafel. Zijn hengeldelen waren met geen mogelijkheid meer uit elkaar te krijgen.

Bij de meeste van deze gesprekken vliegen  de goedbedoelde adviezen je direct om de oren. Richard Pronk kan er inmiddels een boek over schrijven. Om een aantal voorbeelden te noemen: WD40 in de delen spuiten, kaarsvet druppelen op de hengeldelen of zelfs de bankschroef inzetten als echt niets meer werkt. Veel van deze suggesties vallen onder de categorie: don’t try this at home..... of nog beter NIET DOEN!


De heren bij NIPRO Hengelsport hadden een betere oplossing en waren zo vriendelijk dit op film vast te leggen. Drie man sterk en ZONDER brute kracht, maar met een gezond verstand en beleid kwamen de hengeldelen los zoals jullie kunnen zien in bijgevoegd filmfragment. Overigens wil Richard Pronk hieraan toevoegen dat hij dit kunstje ook flikt met vast zittende vastehengel delen.

Het is maar dat je het weet. Voor meer informatie: www.niprohengelsport.nl

Vragen, opmerkingen of suggesties: kjwisse@outlook.com   Hans WisseTerug

08-07-2021
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.robbyfish.be
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.bbi-travel.nl
blank
http://www.evezet.nl/cms/index.php/nl/
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank