Wedstrijdverslag 5e competitiewedstrijd HSV de Sportvisser.

Zondag 2 juli, de dag van de 5e competitiewedstrijd van HSV de Sportvisser. Plaats van handeling de Markervaart, waarvoor we van HSV Alkmaar een wedstrijdvergunning hebben verkregen, waarvoor dank. Dat het belangrijk is om deze wedstrijdvergunning aan te vragen bleek tijdens de wedstrijd, want een controleur van Alkmaar kwam langs en vroeg ernaar. Prima zaak overigens.

Vandaag 17 !!!!man aan de waterkant, waar we als commissie binnenwater uiteraard heel blij mee zijn. 12 man die de competitie mee vissen en 5 man die graag een wedstrijdje wilden mee vissen. Misschien zelfs potentiele competitievissers voor volgend jaar???????????????.


Voor Frank nog een klus om voor 17 man een baan uit te zetten op dit traject, maar natuurlijk gelukt en zo konden om ca. 06.15 uur alle vissers beginnen met het opstellen van hun spullen, zodat ze om 07.15 konden beginnen met de wedstrijd.


Tijdens het opzetten van de spullen was het een beetje “motterig”, een beetje miezerregen, en bovenal een flinke wind, die gedurende de wedstrijd nog een beetje zou toenemen.

Op dit water is bekend dat de grootste vissen zich bevinden aan de overzijde op het ondiepere gedeelte, maar voor menig visser is de afstand om tot dit stuk te komen slecht te overbruggen.

Ook ikzelf had ervoor gekozen om vandaag eens de vaste stok te pakken en te proberen om op deze wijze een netje vis te verschalken. Dat dit niet de juiste keuze was,  zou blijken na afloop tijdens de weging.


Diegene die ervoor kozen om naar de overkant te gaan en ook deze afstand haalden en daarbij ook nog eens zuiver konden gooien ondanks de flinke wind haalden de beste resultaten.

De vissers die vandaag kozen voor de korte visserij kwamen in het gehele stuk niet voor.

Normaal gesproken komt de meeste vis van het begin van het parcours  en dan vooral de nummers voor de rietkraag en ook vandaag bleek hier de vis zich op te houden, maar verrassend genoeg bleken ook de laatste nummers vis te geven vandaag.


In het A vak gaf steknummer 3 met pikeur Jan van Beelen vandaag de vakwinst met maar liefst 17450 gram mooie vis. Net voldoende om de kopstek met Leo Zonneveld  , die 13840 gram ving te verslaan.

Het B vak, welke in totaal minder vis gaf als het A vak, leverde vandaag wel de winnaar van de gehele wedstrijd op namelijk Rob Bosman, die zittend op stek 15 een hele nette 19020 gram opleverde.

2e in dit vak was staart stek visser Frank Steenvoorden met 17850 gram.

 

Vak A

 

 

 

1

Jan van Beelen

17450

gram

2

Leo Zonneveld

13840

gram

3

John den Haan

8740

gram

4

Peet van Dam

5530

gram

5

Jan de Ridder

4280

gram

6

Peter Varkevisser

3870

gram

7

Wim Steenvoorden

1650

gram

8

Jan Vink

0

gram

9

Marcel Noort

0

gram

 

 

55360

 

Vak B

 

 

 

1

Rob Bosman

19020

gram

2

Frank Steenvoorden

17850

gram

3

Kees Zuijderduijn

5250

gram

4

Hans Turenhout

4320

gram

5

Ed Scheepmaker

2070

gram

6

Henk Zonneveld

1850

gram

7

Keje den Hollander

310

gram

8

John Waasdorp

200

gram

 

 

50870

 

 Terug

03-07-2017
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.evezet.nl/cms/index.php/nl/
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank