Vissen met Wisse nachtkoppel HSV Leeuwarden

Het is niet onopgemerkt voorbijgegaan dat Wisse afgelopen maanden erg rustig is geweest aan de waterkant. Tientallen mailtjes wisten mij te bereiken met de vraag: ” ben je gestopt..??” Dit laatste is gelukkig niet het geval. Wel stond het wedstrijdvissen, en dus ook het schrijven van artikeltjes, wat op een lager pitje. Mijn werkzaamheden voor de Hanos zijn verlegd naar het eiland Texel en daardoor is het organiseren van wedstrijdjes en het vissen er wat bij ingeschoten. Daarentegen is het werkplezier en de uitdagingen hierin weer volledig op het peil waar ik het graag wil hebben.

Ook het prive leven vraagt af en toe de aandacht en Hans Vijgeboom was druk met het renoveren van zijn achtertuin. Kortom, iets minder vissen! Uiteraard staan we nog wel steeds garant voor de wedstrijden van HSV Leeuwarden.

 

Vandaag staan we gereed voor de jaarlijkse nachtkoppel aan het PM-kanaal. We hebben een aantal jaren gevist bij Spannenburg. Terugkijkend kunnen we concluderen dat de vangsten daar niet overhielden. Hoewel dit een prachtige wedstrijdbaan is met één recht stuk parcours, kwam de vraag om weer terug te gaan naar Grou. Zoals bij de meesten wel bekend luisteren we zo veel mogelijk naar de wensen van de deelnemers en gaan we dit jaar de baan weer uitzetten rond Grou. Het nadeel: er is geen ruimte voor 20 koppels op rij. We zetten uit twee vakken aan de Leppedyk en twee vakken op Aldskou. Nu maar hopen dat de “klagers” van vorig jaar, die weinig vis wisten te vangen, dit jaar beter aan de bak kunnen… we gaan het zien.

 

Om 16.00 uur komen de eerste deelnemers zich al melden. Volgens traditie hebben Lucien en ik de barbecue al aangestoken zodat de deelnemers eerst kunnen aanschuiven voordat ze de nacht in gaan. Vijgeboom heeft de drank en catering geregeld; met broodjes en salades dik in orde. Wisse heeft, net als voorgaande jaren, i.s.m. de groothandel Hanos weer voor de (gratis) hamburgers en de sate gezorgd. Zo kunnen we het inschrijfgeld beperkt houden en evengoed een aardige prijsverdeling aanbieden na afloop.

 

We vissen vandaag in drie vakjes van vijf koppels en één vakje met vier koppels aan de Leppedyk en Oude Schouw. Na het loten staan de eersten al te stuiteren om naar het water te vertrekken.

De omstandigheden zijn fantastisch, het is zonnig en aangenaam warm. De wind zal in de loop van de avond gaan afnemen. Om 20.00 uur kunnen we van start. Uiteraard domineert de feeder vandaag de wedstrijd. Wij zitten op nummer 7 in de rij van 10 koppels. Het wil vanaf de start niet lukken.

Weinig aanbeten en erg veel kleine vis. Ook willen de aanbeten niet doorzetten. Omdat we beiden ver vissen tegen de overkant aan en hier geen positieve reactie op komt, maak ik ook een stekje kort voor de kant. Na verloop van twee uur kan ik daar wat vis vangen, maar even zo snel daarna lijkt het wel of het hek weer op slot is gegaan.Vijgeboom vangt tegen de overkant nog wel zijn visje maar besluit daarna om over te gaan op het betere kluns- en prutswerk door vier lijnen stuk te gooien en een feedertop voor eeuwig onder water te laten verdwijnen. Na een potje schelden en verschillende krachttermen, wordt het voor ons een heel lange nacht. Vanaf middernacht krijgt Vijgeboom drie uur lang slechts 1 aanbeet. Ik ben het zo beu dat ik een uurtje of twee de auto in ga om een hazenslaapje te doen. Als ik weer aan de waterkant verschijn, lijkt het wel of Hans V. als een wassenbeeld is blijven zitten. Eén ding is zeker, er is geen vis bijgevangen. Tegen het ochtendlicht pak ik op de korte stek nog een paar vissen, Vijgeboom doet het zelfde, maar dan op 56 meter.

Dit is één van de wedstrijden waar ik blij ben dat het er op zit. We hebben de spullen voor het eindsignaal al in de auto zodat Hans en Hans direct op pad kunnen om te wegen. Tot onze grote verbazing zijn de vangsten geweldig geweest. Uiteraard zijn er een paar mindere stekken maar over het geheel gezien zijn we dik tevreden.


De kopstek pakt de overall winst met ruim 100 kilo. Officieel hadden de heren een grotere vangst maar door de 20-kiloregel per leefnet worden de gewichten afgerond. Om het welzijn van de vis te garanderen mag er namelijk niet meer dan 20 kilo vis per leefnet worden aangeboden. De vangsten bij Oude Schouw spreken gelukkig ook weer tot de verbeelding. Hier worden ook mooie gewichten genoteerd.  Met 19 koppels wordt er een vangstgewicht gehaald van ruim 890 kilo.


Ondanks ons eigen zeer slechte resultaat kijken we als organisatoren terug op een geweldig evenement.  Vooraf staat er voor de deelnemers een barbecue klaar met hamburgers, sate, salades, broodjes, bier en frisdrank en na afloop worden tijdens de prijsuitreiking drie geldprijzen uitgereikt en een extra prijs aangeboden door groothandel Hanos. Daarom een woord van dank aan de mensen die dit mogelijk hebben gemaakt:

Lucien van Wijkcentrum Markant voor het assisteren tijdens de barbecue, uiteraard Hans Vijgeboom als hoofdorganisator van HSV Leeuwarden en als extra sponsor de groothandel Hanos voor het beschikbaar stellen van het barbecuevlees en een aanvulling op prijzentafel.

Hierdoor zijn wij in staat dit alles te organiseren en aan te bieden voor een heel bescheiden inschrijfgeld.

 

Hieronder de uitslag namens HSV Leeuwarden.

Een aantal foto’s zijn beschikbaar gesteld door Hans Drost

 

Voor vragen, opmerkingen of suggesties: kjwisse@outlook.com

 De resultaten op een rij:

  VAK A      
Vak A Naam Naam Plaats Gewicht
1e Vrind Veenman 1 107800
2e Pluimers Muller 3 49900
3e Plat Damhuis 2 35400
4e van Dijk Spraakman 4 29600
5e Terpstra Terpstra 5 9510
      TOTAAL 232210
         
  VAK B      
Vak B Naam Naam Plaats Gewicht
1e Land Huizinga 8 65650
2e Veenstra Blauw 6 50850
3e Bakker Olde Olthof 9 44250
4e Alberts Blaauw 10 25350
5e Vijgeboom Wisse 7 16300
      TOTAAL 202400
         
  VAK C      
Vak C Naam Naam Plaats Gewicht
1e Myjer Myjer 11 59650
2e Martens  Pal 15 50900
3e van Brussel Kommer 13 50750
4e Vrind Haak 12 41950
5e Drost Huisma 14 21600
      Totaal 224850
         
  VAK D      
Vak D Naam Naam Plaats Gewicht
1e Schokker v.d.Weide 19 71800
2e Temme van Assen 17 71300
3e Visser Berger 18 60700
4e Tuin Castro 16 27700
      Totaal 231500

 

 

 Terug

02-07-2017
http://www.johnkooijhengelsport.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://www.woutvanleeuwen.nl/
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.evezet.nl
blank