Schulz en Schwierczok winnen aan de Waal.

(Dennis Chumman) Zondag 4 Juni is de koppelwedstrijd gevist aan de Waal bij Vuren en Brakel. Vooral populair bij vissers uit Nederland Duitsland en Belgie vanwege de enorme vangsten die op dit parcours mogelijk zijn. Het record op dit parcours staat alweer enkele jaren op naam van Cor Kalkman en Geert Zwart die hier in 6 uur tijd een dikke 300 kilo wisten te vangen!! Afgelopen jaar deden ze dit nog eens dunnetjes over door op de YellowFeed 2-daagse in dezelfde 6 uurtjes bijna 214 kilo te vangen.


Gerrit de Jong was ook 1 van de deelnemers en die is ook niet onbekend met de gewichten van dit water , ook hun wisten enkele jaren terug de wedstrijd hier te winnen met 265 kilo.Niet gek dus dat men altijd vol goede moed naar dit water komt , ondanks dat je wel eens een eindje moet tippelen om bij je krib te komen , dan is er nog de halsbrekende tour die je moet ondergaan om al je spullen aan het einde van de krib te krijgen , als je dan ook nog eens 100 kilo of meer aan vis vangt en je waggelt s`avonds weer met je spullen terug over die krib dan heb je het echt wel gehad voor die dag. Toch weegt dit alles niet op tegen de "mogelijke" vangsten die je hier kunt boeken want daar doe je het uiteindelijk voor , vandaar dat de deelnemers ook vandaag weer van heinde en verre kwamen om deel te nemen.

De loting was om 07.30 uur , dit was 2,5 uur voor aanvang wedstrijd omdat de veerpont pas om 09.00 uur vaart op Zondag dus de deelnemers die in de sector Vuren zaten moesten een omweggetje maken om bij hun plek te komen. Loting en prijsuitreiking was wederom bij Het Waopen van Zuilichem , eigenlijk zijn ze normaal gesloten met de Pinksterdagen maar ze wilde met alle plezier s`morgens en s`middags de deuren voor ons open doen , Super!! Iedereen was ruim op tijd klaar met voorbereiden en om 10.00 uur werd het startsein gegeven door Alicia , die gelukkig weer aan de beterende hand is en de wedstrijd van vandaag niet wilde missen.


De eerste 3 uur was er weinig actie , hier en daar wel duikelende vis maar er werd niet veel meer gevangen dan wat voorn en halfwas brasems en natuurlijk de alom gevreesde Donderpadjes. Voor sommige was dit al een slecht voorteken want vele vissers zijn gewend om bij aankomst al veel duikelende vis aan te treffen wat meestal een voorteken is van een eventuele "Supervangst".

Rond de middag begon er wat water bij te komen en werd er op veel plaatsen plotseling vis gevangen , bij de een allemaal aanbeten en bij de andere weer alleen lijners maar goed...de vis begon te komen. Bij het ene koppel kwamen ze ook eerder dan bij de andere , sommige hebben 90% van hun vis pas in het laatste uur gevangen dus die baalde stevig dat het maar tot 16.00 uur vissen was.

De deelnemers aan de kant van Brakel hadden het meeste last van lijners en opvallend aan deze kant was ook dat er hier vrij veel Palingen zijn gevangen tot exemplaren van 1 meter aan toe , deze zijn allemaal na de vangst weer netjes teruggezet. Qua vis was dit vandaag de mindere kant , het koppel Verlee / Kijnemans wist hier vandaag te winnen op krib 18 met net geen 20 kilo.Aan de overkant in Vuren min of meer hetzelfde verhaal , om 13.00 uur spreken we Hans Speet die met Casper Dirksen op krib 31 zit en hun hebben 4 visjes van misschien totaal 2,5 kilo , ook hier zijn ze later gearriveerd want om 16.00 uur konden ze ruim 48 kilo op hun kaart laten noteren. Niet genoeg voor de winst want deze ging naar Jurgen Schulz en Mike Schwierczok die op krib 34 ruim 76 kilo wisten te vangen wat genoeg was voor de algemene winst vandaag. 16.00 was het eindsignaal en kon het weegspektakel gaan beginnen , de weging verloopt hier iets anders dan normaal , het zou onmenselijk zijn om hier 1 of 2 koppels het hele vak te laten wegen , dat zouden erg veel heen en weertjes over de krib gaan worden en daar word niemand blij van.

Per 2 tot maximaal 4 kribben is er 1 weegschaal waarbij de koppels elkaar wegen en de vangsten noteren en dit werkt eigenlijk perfect. Om zoiets te doen heb je dan wel een enkele weegschalen nodig en dit probleem is perfect opgelost door Dirk Arendse en Marco Verlee die hun verenigings weegschalen beschikbaar hebben gesteld , bedankt mannen.

De algeheel winnaars zijn dus , net als op de vorige 2-daagse het koppel Schulz/Schwierczok met 76,320 kg.

 

De eerste 5 per sector :

 

Sector A Vuren :

 1 Schulz/Schwierczok (D)           76.320 kg

 2 Speet/Dirksen (NL)                    48.600 kg

3 Buytaart/Meersman (B)             35.040 kg

4 Schniggendiller/Lessmann (D)  32.400 kg

 

5 Göksen/Profijt (NL)                    25.940 kg

  

Sector B Brakel :

 

1 Verlee/Kijnemans (NL)              19.940 kg

 

2 Verstrepen/Van Dijk (B)             18.780 kg

 

3 Baardman/Tjon (NL)                  18.580 kg

 

4 Kalkman/Zwart (NL)                   11.300 kg

 

5 Vermeulen/Meersman (B)          11.220 kg

 

 

 

In het najaar vissen we hier weer de YellowFeed 2-daagse , meer info hierover volgt.

 

Een pluim voor Harry Klop en zijn gezin van Het Waopen van Zuilichem omdat ze hun vrije dag voor ons vissers wilde opofferen , aan Dirk Arendse en Marco Verlee voor hun medewerking en Thomas Schwerz die wederom weer perfecte casters/pieren voor de deelnemers heeft geregeld , tot de volgende.

 

Dennis Chumman

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Terug

06-06-2017
http://www.johnkooijhengelsport.nl
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://www.woutvanleeuwen.nl/
blank