Alfred Wilken wint Open Pekelder Kampioenschappen

Op zaterdag 27 mei 2017 organiseerde HSV De Beurs voor de 14e keer op rij, de Open Pekelder Kampioenschappen stekvissen. De interesse voor de wedstrijd was uitstekend. Er moest zelfs gewerkt worden met een forse reservelijst. Voor hen geld, wil je er volgend jaar bij zijn, dan moet je dus op tijd opgeven om verzekerd te zijn van een plekje in het deelnemersveld.

 

Voor dit soort wedstrijden is er ook vanuit de organisatie toch altijd wel een zekere spanning. Is alles goed voorbereid, heb ik alles ingepakt, ben ik niets vergeten en natuurlijk slechte nachtrust omdat je bang bent je te verslapen. Volgens mij wel een gevoel dat iedere visser herkend.

Maar goed ik ben om half 5 op gestaan en kort daarna vertrokken naar restaurant  Pekelahof om op tijd te kunnen starten met de inschrijving. Daar om kwart over 5 aangekomen, staat de eerste deelnemer, Perry Meter in dit geval, je al op te wachten. Ook hij had slecht geslapen en was al om kwart voor 5 aanwezig met de gedachte, dan ben ik er maar al vast en ben ik niet te laat De overige 89 deelnemers uit Pekela, de rest van het land en Duitsland melden zich daarna bij restaurant Pekelahof om zich in te schrijven.

 Om even voor 7 uur kon men na een kort welkomstwoord vertrekken naar het parcours aan het kanaal Veendam-Musselkanaal in Boven Pekela en kon men beginnen met de voorbereiding. Er werd gevist in 3 vakken. Om half negen werd het startsein voor de wedstrijd gegeven en kon worden begonnen met vissen.

 

Er was ons voor die dag (te) mooi weer voorspeld, droog een blauwe lucht en een graad of 30 met wind uit het zuid-oosten. Dat soort temperaturen maakt dat menigeen het zweet al duimendik op het voorhoofd had voor er nog maar een visje was gevangen. Om 13.00 uur werd het signaal einde wedstrijd gegeven, werden de gevangen vissen gewogen en de vrijheid teruggegeven. De totale vangsten waren redelijk. Totaal over 3 vakken ruim 137 kilo vis is nou niet echt bijzonder te noemen. Waar de een de weegschaal niet in beweging krijgt en een 0 moet laten noteren, zorgt de ander voor flinke gewichten met dikke brasems, zeelten en voorns in het weegnet.

In de loop van de middag kon de voorzitter van HSV de Beurs, Frans Nuninga, de prijzen uitreiken. Hij maakte bekend dat voor het eerst in de geschiedenis van de Open Pekelder Kampioenschappen een deelnemer uit Duitsland algemeen Kampioen is geworden. Alfred Wilken wist in vak A uiteindelijk bijna 13 kilo vis te vangen en liet daarmee de nummer 2 in het vak (Jan Koster met bijna 6 kilo) achter zich. Hij ontving de fraaie wisselbokaal en een envelop met de geldprijs van € 350,00.

  In vak B wist Gert van der Veen de eerste plaats te veroveren met ongeveer 3,5 kilo vis. In vak C was Anne Bruins de nummer 1 met ruim 7,5 kilo vis.

 

Afsluitend kan worden teruggekeken op een geslaagde dag die zeker een vervolg zal krijgen op de nationale hengeldag 2018. De organisatie zal haar best doen om ook van de 15e editie op 26 mei 2018 weer een succes te maken. De organisatie wil benadrukken dat het organiseren van een dergelijke dag niet mogelijk is zonder de hulp van de vele vrijwilligers, de hoofd sponsoren: Hengelsport ARA te Stadskanaal, Hengelsport Veendam/ Winschoten, de Graankorrel te Oude Pekela, restaurant Pekelahof, slagerij Huizing, de vele andere sub-sponsoren en zeker niet te vergeten de sportieve inzet van alle deelnemers.

Bedankt hiervoor!!!!!


HSV De Beurs

Oude Pekela

  Terug

28-05-2017
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
http://www.johnkooijhengelsport.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
https://www.woutvanleeuwen.nl/
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank