De GHV IJsselCup 2017 is weer begonnen.

Na lang wachten was het dan eindelijk weer zover, de eerste wedstrijd om de IJsselCup stond weer op het programma. Dit jaar elf deelnemers, twee minder dan in 2016. Helaas twee deelnemers die om diverse omstandigheden niet mee kunnen doen, hopelijk zijn er volgend jaar wel weer bij, en een nieuwe deelnemer. Vincent te Braake van harte welkom, ook al kon je de eerste wedstrijd niet mee vissen.  Desondanks een mooi aantal die we makkelijk kwijt kunnen op de wedstrijdlocatie, strekdam  Windmolens in Zutphen.

De opzet van de competitie wijkt niet af  aan die van afgelopen jaar. Er wordt ook deze editie gevist in twee vakken en aan het eind van de competitie komen de twee slechtste resultaten te vervallen. Iedereen kan zich dus twee missers permitteren.

 

De eerste wedstrijd helaas twee afmeldingen waardoor er ruimer uitgezet kon gaan worden. De laatste weken zijn de vangsten op de IJssel zeer goed te noemen, zo ook op de strekdam te Zutphen (normaal gesproken zijn de vangsten pas eind augustus zo goed). Zeven van de negen deelnemers waren mooi op tijd. Twee hadden zich verslapen, en laten die nu net uit moeten zetten.. De aanwezige 7 deelnemers hadden er dan ook erg veel zin in en waren mooi op tijd om te loten. Iets na half zeven kon er alsnog geloot worden, de wedstrijdcommissie had de stekken inmiddels uitgezet, en togen de deelnemers naar de waterkant.

Na een uur voorbereiding klonk het beginsignaal en vlogen de korven naar de gekozen stek. In het begin werd er door de ene deelnemer flink gevoerd, vissen op de IJssel is voeren, voeren en nog eens voeren, alvorens de onderlijn aan de montage geknoopt werd en de haak voorzien van aas. Terwijl de andere deelnemer er voor koos om vanaf het begin te gaan vissen. Het zal je dan ook niet verbazen dat de laatste “tactiek” als eerste vis opleverede. In beide vakken was het vanaf het begin peuteren om de vis aan de schubben te komen.

In vak A, vooraan op het parcours, was het armoe troef. Bennie Rooks, vissend op nummer een had het geluk aan zijn zijde en ving een dikke winde van ruim twee kilo wat hem vakwinst opleverde . De overige drie deelnemers konden de vis niet aan het azen krijgen en hadden meteen de eerste afschrijver te pakken.

 In vak B was het, zoals gebruikelijk, een stuk beter maar ook dan alleen op de laatste twee nummers. Op de staart zat Rene Molenveld aardig te vangen. Naast hem zat Henk Geurkink, die ook zijn vissen wist te vangen als was het aanzienlijk minder dan bij zijn buurman. De overige drie deelnemers in dit vak wisten alleen wel vis te vangen maar daar was ook alles mee gezegd.

 

Bij elkaar wisten de negen deelnemers 15270 gram te vangen.

In vak A net geen drie kilo, in vak B was dit ruim twaalf kilo.

 

Uitslag 1e wedstrijd IJsselCup 2017:

Vak A:

1.

Bennie Rooks

2725

gr.

1

pnt.

 

Vak B:

1.

Rene Molenveld

7925

gr.

1

pnt.

2.

Henk Geurkink

2650

gr.

2

pnt.

3.

Rob Beerten

850

gr.

3

pnt.

 

De eerstvolgende IJsselCup wedstrijd wordt gevist op zondag 25 juni. De eerst volgende competitie wedstrijd, is de tweede wedstrijd om de grachtencompetitie. Deze wordt gevist om zondag 28 mei. Vier dagen later staat de tweede 50+ wedstrijd op het programma.

 

Nationale Hengelsportdag 27 mei:

Dit jaar is de GHV zeer actief op de Nationale Hengelsportdag. Naast een viscursus voor de jeugd (van 13:00 uur tot 14:00 uur) worden er ook diverse demonstraties gegeven. Leden van de GHV geven tekst en uitleg bij het vissen met de vaste stok, het feeder en karpervissen. Daarnaast zal vliegvisclub Heelweg meer vertellen over het vliegvissen. Alles speelt zich af op de Houtwal. 

 

IJssel Clinic:.

Zaterdag 3 juni zijn de leden van de GHV weer in de weer. Op deze dag zal niemand minder dan IJssel koning Jan Willem Nijkamp een clinic verzorgen aan de IJssel. De GHV heeft als een jaar of zeven een competitie in de IJssel opgenomen in haar programma. Nu horen we geregeld van leden dat ze wel meer willen weten over het vissen in de IJssel, nu is je kans. Tijdens de Clinic zal Jan Willem je meer vertellen over o.a. het materiaal, voer, aas en hoe je moet vissen op de IJssel.Terug

22-05-2017
https://www.woutvanleeuwen.nl/
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.johnkooijhengelsport.nl
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank