De Kleiput in Sint Leenaarts

In Belgie liggen bijna 2000 visputten. Elke visput is weer anders en kent een ander visbestand. Een van die putten is de Kleiput in Sint Leenaarts. Cresta topper Danny de Man is er regelmatig te vinden om er een hengeltje uit te gooien. De Kleiput te Sint-Lenaarts is een echte brasemput. Hier vist hij bijna elke dinsdag mee met de veteranen plus 50.De visbezetting van de vijver bestaat uit brasem. De vraag is alleen hoe lang dit nog het geval is, de prijzen voor brasem rijzen de pan uit. De club betaald tussen de 4 tot 5 euro de kilo. Met dit soort bedragen moet je al snel een goed draaiende visclub hebben. Je ziet dan ook dat steeds meer Belgische visclubs overschakelen op het uitzetten van F1- karpertjes. De F1’tjes zijn niet alleen een stuk sterker maar ook een stuk goedkoper.

Op een normale dinsdag zijn er rond dertig deelnemers  waarbij er regelmatig in totaal 1200 kg vis gevangen wordt. Om de wedstrijd te winnen moet je al snel in de buurt van de 70 kilo vis vangen. Het lijkt zo simpel maar vergis je niet. Ook brasem heeft al snel in de gaten wat er gebeurt en gaat dan vervolgens voorzichtig azen. Het zijn niet alleen karpers die last hebben van dressuur.Danny vist hier ook met behoorlijk licht materiaal. Een nylon Gammakatsu lijn met een diameter 12 en haakjes G 102 van Gammakatsu. Zoals je op de foto kunt zien vist hij met pennetjes van 0,4 of 0,6 gram. Zelfs als er een flinke bries over het water staat vist hij niet zwaarder.

Voeren wordt hier ook niet gedaan, de 130 korrel kun je kopen bij de inschrijving. Voor de rest zijn maden, casters of mais het aas dat je mag gebruiken. Immitatie aas in alle zijn vormen mag ook en dat is het leuke aan deze visserij !!!Veel afwisselen is dus belangrijk,  De ene keer pakt de vis een witte maiskorrel, dan weer een gele en het kan zomaar zijn dat de brasem morgen alleen de rode pakt.

Het combineren van aas kan soms ook goeie resultaten opleveren. Een geel plastiekje met 1 of 2 maden, rood Spro plastiekje met maden. Mogelijkheden te over, laat je fantasie maar met je op de loop gaan.  Als je nu zelf eens een hengeltje uit gaat gooien hou dan rekening met bovenstaande. Alle putten zijn verschillend, de visserij is toch vaak dezelfde. Met secuur vissen vang je vaak meer vis.
Terug

22-05-2017
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank