Commercial vissen in het zuidwesten van Engeland. Whiteacres

We zien een toenemende nieuwsgierigheid naar het commercial vissen in Engeland. Dat is natuurlijk niet vreemd omdat Engeland vaak voorop loopt. Mooie fisheries en de nieuwste methoden en technieken. Onlangs gingen we in op de commercials in de Midlands en de buurt van Birmingham. Nu staan we stil bij het mega complex van Whiteacres.  De komende weken nemen we je nog mee naar een aantal fisheries in het zuiden en oosten van Engeland.

Whiteacres… twaalf verschillende commercial lakes, witvis en karper, overnachten op het terrein, iedere week wedstrijden en door het jaar heen volop festivals. Een plek om te bezoeken.

Het White Acres Holiday Park is een fantastische plek om een (of meerdere) week (weken) te gaan vissen. Meer dan twaalf verschillende commercial lakes geven je de mogelijkheid om zowel op witvis als op karper te vissen. Van kleine voorn tot grote meerval… de verschillende lakes geven je allemaal de mogelijkheid. Overnachten doe je op het vakantiepark zelf in ruime stacaravans. Je ben daardoor direct op de fisherie aanwezig, je spullen staan veilig en je kunt op het terras van je stacaravan lekker je voer en aas klaar maken. De commercial visser die van een mengeling van witvis en karper houdt, kan zijn hart ophalen op lakes met namen als Acorn, Pollawyn, Twin Oaks en Sycamore.


De meeste stacaravans staan direct aan Jennys. Op letterlijk een steenworp afstand vind je dit eerste lake. Op Jennys worden vaak de grote finales gevist. Jennys is – net als de meeste lakes – niet diep (150 cm) en biedt een veelzijdig visbestand.

White Acres biedt ontzettend veel verschillende stekken. Op de echte - zoals de Engelsen zeggen - “hot pegs” zul je nooit stoppen met het vangen van vis. Naast de vaste stok, zijn de pellet- en methodfeeder favoriet. De matchhengel werkt ook uitstekend hier, met name omdat de waterdieptes rond de 1,50 meter liggen.

De meeste lakes hebben ook stekken voor mindervaliden. En net als alles op White Acres is dat netjes aangegeven. Bij iedere vijver staan een of meerdere borden met daarop de verschillende stekken en de waterdieptes.

Op White Acres worden het hele jaar door grote festivals gehouden. Doorgaans doen 180 vissers mee aan die festivals. Een mooie gelegenheid om veel te leren. De meeste Engelse toppers vissen een of meerdere festivals mee. Een festival duurt doorgaans vijf dagen. Alle festivalwinnaars plaatsen zich voor de grote Parkdean Master finale waar een hoofdprijs van 25.000 pound ligt te wachten.

Sta er niet gek van te kijken als je bijvoorbeeld Alan Scotthorne dus op White Acres tegenkomt. Het biedt een mooie gelegenheid om wat te leren.

De Engelsen hebben het altijd over de sunny south west. White Acres ligt echt in het zuidwesten, maar neem je paraplu voor de zekerheid maar mee. Echt heel koud is het in White Acres niet en daarmee is het ook een goede plek om in het najaar en winter te gaan vissen. Maar regen… dat valt er net als in de rest van Engeland (genoeg). White Acres is wel een stuk rijden, maar als je er eenmaal bent is die rit vergeten en kun je je onderdompelen in dit viswalhalla.
Terug

21-05-2017
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.evezet.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank