Teardrops keep falling……….

(auteur Bouke Sinnige) Zo rond de kerst is het ondertussen traditie dat mijn zoon en ik er veelal een paar dagen voor zitten om onze tuigenbox weer op volle “oorlogssterkte” te krijgen. Naast het feit dat een aantal oude dobbertjes plaats moeten maken voor enkele nieuw gekochte series, worden ook alle overige tuigen veelal van nieuw nylon voorzien. Het secuur uitloden en het juist positioneren van het lood neemt of beter gezegd nam hierbij altijd de nodige tijd in beslag. Afhankelijk van het type dobber en zijn drijfvermogen, schatte je zo goed mogelijk in waar en wanneer je desbetreffende dobber dacht te gaan gebruiken. Aan de hand hiervan positioneerde je het lood. Het bulkloodje veelal geklemd tussen twee kleine kogelloodjes met daar waar nodig een paar valloodjes.

Het zacht lood van tegenwoordig is wat dat betreft een schot in de roos. Dit lood maakt het mogelijk om als visser met je loodzetting te spelen. Afhankelijk van de diepte waar je op dat moment de vis verwacht, de stroom en allerlei andere externe factoren kun je bij een dergelijk lood je loodzetting (redelijk eenvoudig) aanpassen. Het geheel wat lager of juist wat hoger. Groeperen of net even wat verder uit elkaar. Het aas zakt hierdoor wat sneller of juist wat minder snel naar beneden. Dit alles zie ik altijd als het fijn afstemmen (ik zou haast zeggen het tunen) van een tuig aan de hand van de situatie zoals op dat moment voorhanden.

Het zal ons allemaal wel eens zijn overkomen, dat juist op een dergelijk moment (bij het verschuiven van het lood), je desbetreffend kogeltje in je hand houd of erger nog; dat de lijn breekt….Oeps…... Ondanks het feit dat je tijdens een dergelijke vissessie of wedstrijd veelal gauw verder ga met een andere top, blijft het gemis naar dat ene tuig waar je op dat moment net zo lekker mee zat te vissen.

 

De teardrops van Spro, zijn in deze een welkome aanvulling. Deze olivetten hebben niet zoals bij de meeste van dit type bulkloodjes te doen gebruikelijk een stukje slang welke door de kern van het lood loopt. Nee, de teardrops kennen een externe bevestiging van de hoofdlijn. De teardrops zijn hierdoor beduidend ranker dan de te doen gebruikelijke olivetten. Een beetje natuurkunde leert ons dat betreffend lood hierdoor minder opwaartse druk ondervindt……. Een dergelijk type lood zal daardoor dan ook eerder beneden zijn. Daarnaast en dat is misschien nog wel het interessantst, zijn de teardrops eenvoudig te vervangen. Kortom de mogelijkheid, om als witvisser met uw loodzetting te spelen neemt met het gebruik van teardrops alleen maar toe.

Na een paar tuigen van dit nieuwe lood te hebben voorzien, ben ik er voor langere tijd mee gaan vissen. Het feit dat deze nieuwe Spro-olivette niet langer met behulp van een klein kogelloodje wordt gefixeerd is ronduit klasse. Zonder de hoofdlijn op wat voor wijze dan ook te benadelen, laat dit lood zich eenvoudig verplaatsen. Dat je als witvisser zelfs de mogelijkheid hebt om zonder van tuig te wisselen de loodzetting compleet te wijzigen, maakt de teardrops (in mijn ogen) meer dan interessant.
 
Ik weet dat er andere hengelsportmerken zijn met vrijwel identieke olivetten, maar of deze met de super glad gecoate Teardrops van Spro kunnen ijveren………….. Ik heb hier zo mijn twijfels over! Ik heb er in ieder geval fijn mee gevist en leuk gevangen. Dat Spro gezien de delicate vormgeving, de afwerking en last but not least het zuivere karakter van deze olivette aan een traan van een vrouw moest denken bij het kiezen van de naam; daar kan ik mij na met deze olivette te hebben gevist dan ook iets bij voorstellen.

 

Gegevens:
 
·         Verkrijgbaar in de gewichtsklasse:
0,3          0,4          0,5          0,6          0,7          0,8          0,9          1,0          1,25       1,50       1,75       2,0
2,5          3,0 en   4,0 gram
·         Verpakt met aantallen van 4 (bij de zwaardere exemplaren 3) en voldoende slang.
 
Met dank aan Spro, welke deze review mogelijk heeft gemaakt.
 
Voor meer info klik en surf naar de website van Spro .
 
Bouke Sinnige
Productreviewer Matchfishing.nl


Terug

25-12-2009
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://www.woutvanleeuwen.nl/
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.johnkooijhengelsport.nl
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank