Vissen met Wisse koppelwedstrijd PM kanaal Grou

Het was een aantal maanden erg rustig voor ons aan het wedstrijdfront. Niet in de laatste plaats omdat mijn werkzaamheden bij de zaak op dit moment erg veel tijd in beslag nemen. Het weekend is dan vooral rustig aan doen en niet te veel spektakel op de hals halen. Uiteraard zijn we wel blijven vissen. Maar door het “vrijvissen” ligt er wat minder tijdsdruk op en zoeken we wateren waar we zeker zijn van mooie vangsten. Datzelfde geldt ook zeker voor koppelmaat Vijgeboom die inmiddels zijn hele achtertuin heeft gerenoveerd.

 

Nu zijn we inmiddels halverwege april en staat de eerste grote koppelwedstrijd van dit seizoen op de agenda. Volgens traditie is dit de koppel van HSV de Roodvin uit Jubbega. In verband met de reistijd en afstand vraag ik Dave Martens om voor ons te loten. Dat scheelt mij al gauw 40 kilometer na een reis die toch al ruim een uur duurt. Nu wil het geval dat Dave nog al eens een gelukkige hand heeft met de loting en dus geef ik hem wel mijn vertrouwen. Om 06.30 uur sta ik bij Grou; Vijgeboom heeft het steknummertje al door gekregen. Bij het station even bijpraten met Dave Martens. Hij mag plaats nemen in het dorp achter de huizen. Wij kunnen naar de Leppedyk bij Akkrum.

 

De omstandigheden zijn vandaag prima. Droog met een beetje wind en het zonnetje komt ook al door. Ik zet in op de vaste stok. De laatste jaren doe ik dat steeds meer op dit drukke scheepvaartkanaal. Vijgeboom gaat met de feeder de overkant opzoeken. Zo hopen we op dikkere vis met de feeder en de aantallen kan ik dan vaak met de dobber wel vangen. De laatste tijd zijn er sowieso wel heel wat stuks te vangen in deze sloot, vooral veel kolblei en dikke voorns.


Volgens de weersvoorspelling zal de wind vandaag toenemen tot kracht 4. Ik weet inmiddels dat dit vaak 5 wordt op het Friese platteland. Aan de Leppedyk staat de noordenwind recht op je snuit.

En daarom besluit ik niet verder te gaan dan negen meter. Als die wind maar iets draait, ben ik de klos en kan ik de vaste stok niet meer normaal hanteren. Vijgeboom heeft weer last van zijn schouderblessure en dus hebben we naast de wind een extra handicap. Rustig aan doen en niets forceren, want er gaat tenslotte niets boven je gezondheid.


Om 8 uur kunnen we los. Vanaf de start kan ik kleine voorntjes en bliekjes vangen, zeg maar gerust heel kleine voorntjes. Afgewisseld met baarsjes en grondels. Dit lijkt totaal niet op de vangst die ik vandaag verwacht. Het vangstbeeld wil naarm0ate de wedstrijd vordert niet verbeteren. Als we om ons heen kijken zien we dat alle stekken op de Leppedyk hier last van hebben. Ook op de kopstek waar wij tegenaan vissen komen ze niet in de vis.Hans V. heeft al een aantal baarsjes en schele posjes in zijn net. Veel meer wil het op de feeder niet worden. Opvallend dat ik met de stok wel in de vis kan blijven. Soms valt het even stil, maar de beten komen daarna wel weer terug. Toch maak ik me zorgen over het vangstgewicht. Door de wind is het af en toe akelig koud. Ook neemt deze fors toe in kracht. Ik moet zo nu en dan in gevecht om de vaste stok in balans te houden. Rustig koffie drinken en koek eten is er niet bij vandaag. Het laatste uur weet Vijgeboom nog vier redelijke vissen in het netje te deponeren. De aanhouder wint zullen, we maar zeggen. Tijdens de weging ben ik verbaasd dat we toch nog ruim 5 kilo in de zak hebben. Het blijkt goed voor een eerste prijs in het vak en we kunnen zeker niet ontevreden zijn.

 

De prijsuitreiking laat ik aan Hans Vijgeboom over zodat ik direct de Afsluitdijk over kan. Een uur later stuurt hij een foto van een riant vleespakket. Dat hebben de mannen van De Roodvin weer prima voor elkaar! Een afsluitend woord van dank naar de organisatie. Ook dit jaar wisten 36 koppels deze wedstrijd te vinden. Een mooi uitgezet parkoers en prima prijzen. Chapeau!!

Voor vragen, opmerkingen of suggesties: kjwisse@outlook.com   Hans Wisse

(Hans Drost stelde de foto’s beschikbaar)

 De resultaten:

Oude schou
1 W Schokker en K Schokker 8820 gr
2 R Tibbesma en J v/d Weide 8460 gr
3 H de Jong en G de Witte 7000 gr
4 H Broekstra en G Jacobs 6180 gr
5 J Jonker en H Bos 6140 gr
6 P Bies en H Veenstra 6120 gr
 
Grou
 
1 K Bakker en H olde Oldhof 6310 gr
2 H Snip en K Snip 4880 gr
3 P Vierhout en H Mulder 4840 gr
4 T de Jong en D Seinstra 4840 gr
5 T Boersma en B Westra 3560 gr
6 R Pal en D Martens 2960 gr
 
Leppedijk
 
1 H Wisse en H Vijgeboom 5025 gr
2 G de Vries en R Seefat 4770 gr
3 K Mozes en Sj Huizinga 4170 gr
4 J Schoenmaker en H de Jong 2585 gr
5 T Blaauw en P Alberts 2060 gr
6 J Koning en H Heeroma 2005 gr

 Terug

22-04-2017
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
https://www.woutvanleeuwen.nl/
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.johnkooijhengelsport.nl
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank