ZEEVISSEN IN HET HOGE NOORDEN IN VIS TV

Komende zondag reizen Ed en Marco in Vis TV af naar de havenmonding van Delfzijl. Daar, op de grens met Duitsland, staat een dagje zeevissen aan de Eems-Dollard op het programma. In deze uithoek van Nederland probeert het duo platvis en wijting voor de camera te krijgen.Hoewel Groningen niet echt bekend staat als typische zeevisprovincie, kan de zeevisser hier prima uit de voeten. Voor Ed en Marco is het bovendien een primeur: ze zijn niet eerder in het hoge noorden geweest voor een zeevisaflevering. Verhalen over uitstekende vangsten doet het duo echter besluiten om naar Delfzijl af te reizen — er niet vanuit gaande dat Koning Winter plotseling zou arriveren. In het ondiepe water van de Eems-Dollard kan dit weleens nadelig uitpakken.

Zeeaas spitten
Voordat Ed en Marco de zeehengels uit de foedralen halen, gaan ze eerst het wad op om vers aas te steken. Verser dan zelfgestoken zeepieren bestaat immers niet. Het spitten gaat echter niet van een leien dakje: Marco verliest zijn evenwicht in de zachte sliblaag en belandt — tot grote hilariteit van Ed — in de modder. Naast een nat pak levert het pieren steken weinig op. Gelukkig is het tweetal zo slim geweest om alvast wat zeeaas te kopen.

Afgaand tij
De volgende stop is het oostelijk havenhoofd van Delfzijl. Met zicht op het Duitse vaste land aan de overkant, werpen de presentatoren hun beaasde onderlijnen in het groenbruine water van de Eems-Dollard. Voordat de kou intrad, werd op deze stek veel wijting en platvis gevangen. Nu blijven de hengeltoppen echter lange tijd angstvallig stil. Misschien gaat het pas los zodra de stroming erin komt, oppert Marco. Als het water daarna flink in beroering komt door afgaand tij, weet Ed eindelijk de eerste schar te vangen. Benieuwd of er nog meer actie volgt? Kijk dan komende zondag vanaf 09.00 uur naar Vis TV op RTL 7.

 

Terugkijken

Het nieuwe seizoen van Vis TV wordt tot 21 mei iedere zondagochtend om 09.00 uur op RTL 7 uitgezonden. Vanaf 28 mei tot en met 13 augustus wordt dit seKijk voor meer informatie, het uitzendschema en direct na de uitzending online terugkijken op www.vistv.nl.

De uitzendingen van dit nieuwe seizoen Vis TV Stad & Land worden vanaf 28 mei t/m 13 augustus ook nog iedere zondag op RTL 7 herhaald.Terug

22-04-2017
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank