Strandvisclinic voor junioren in Noordwijk.

Tweede Paasdag is bij HSV de Sportvisser altijd ingevuld met de jeugdstrandvisclinic. De laatste jaren in samenwerking met de jeugdcommissie afdeling West van Sportvisserij Midwest Nederland. Waar deze clinic vorig jaar op 2e paasdag afgelast moest worden vanwege de aangekondigde storm, waren de vooruitzichten voor dit jaar weliswaar frisjes, maar wel droog en kon het evenement gewoon doorgang vinden.


 ’s Morgens rond 08.00 uur druppelde de eersten van 32 jeugdige vissers binnen, die vandaag onder begeleiding van een seniorvisser de fijne kneepjes van het strandvissen onder de knie proberen te krijgen. Zo rond 8.30 uur zit het gehele clubhuis van HSV de Sportvisser in Noordwijk lekker vol en worden de junioren door Wianda van Elswijk gekoppeld aan een seniorvisser en wordt gelijktijdig het aas, welke beschikbaar is gesteld door SMN, uitgereikt, waarna de hele meute richting het strand gaat om de beste plek te bemachtigen.

Geen uitgezet parkoers, maar ieder kon zelf kiezen waar hij of zij wilde gaan staan. Gevist zou er worden van 10.00 uur tot 13.00 uur, dus tijd genoeg om eerst uitleg te geven over hoe het aas aan de haak te doen en hoe met de hengels te werpen en wat al niet meer. Om 10.00 uur mochten de beaasde onderlijnen te water en kon er gewacht worden op de eerste gevangen vissen.

Door het rumoerige water van de afgelopen dagen was er veel drijvend los vuil in de vorm van zeewier in het water aanwezig, wat het vissen enigszins bemoeilijkte. Toch werden al snel de eerste vissen gevangen.Zo rond 10.30 uur kwamen er 2 verwaalde paashazen het strand op gelopen, met ieder een tas vol lekkernijen die uitgedeeld werden aan de vissers. Deze paashazen werden dan ook veelvuldig op de gevoelige plaat vastgelegd en zijn sindsdien beroemd over nagenoeg de hele wereld. Mensen uit Amerika, China, Duitsland en wat al niet meer vonden het hilarisch om met deze hazen op de foto te gaan.

Ondertussen werd duidelijk dat de vangsten bij een aantal vissers zeker niet slecht waren, maar wat belangrijker was is dat de jeugdvissers het een leuke en leerzame dag vonden en dat was zeker het geval.

Om 13.00 uur was het einde vissen en werden de jeugdvissers met hun begeleiders in het clubhuis verwacht, waar ze een lekker patatje met snack werd aangeboden. Dit ging er na zo’n aantal uren vissen natuurlijk wel in.

Nadat de bakploeg alle frikadellen, kroketten en patat hadden gebakken was het tijd voor de prijsuitreiking. Ondanks dat het een leermoment was voor de jeugd, was er toch een soort van wedstrijdeffect aan verbonden en werden de eerste 3 prijswinnaars verrast door een leuke prijs, beschikbaar gesteld door hengelsport van der Niet uit Noordwijkerhout.

Naast deze 3 prijswinnaars werden alle vissers nog verrast door een zak snoep beschikbaar gesteld door Autobedrijf van Elswijk uit Hazerswoude , een zak paaseieren beschikbaar gesteld door de fa. Profstuc uit Hazerswoude Rijndijk, een tasje met allerlei attributen beschikbaar gesteld door Sportvisserij Midwest Nederland en een oorkonde getekend door de voorzitter van de strandafdeling van HSV de Sportvisser.Zo rond 16.00 uur ging iedereen weer huiswaarts en waren alle betrokkenen vol lof over de organisatie welke in handen was van HSV de Sportvisser. Een pluim is hier zeker op zijn plaats.

Hierdoor voor hen een  reden om volgend jaar deze dag weer te organiseren. Hopelijk met weer zo’n aantal, of zelfs mee, deelnemers.

Namens de organisatie willen we alle vissers, zowel junioren als senioren, de belangstellenden en alle sponsoren bedanken voor deze geweldige dag. Wij hebben met heel veel plezier gedaan

 

plaats

Naam visser

Begeleider

aantal; cm.

 
         

1

Daan Hoogeveen

Robin van Loon

215

 

2

Jovany Wijnands

Kees Wijnands

208

 

3

Bas

Andre Ooijendijk

153

 

4

Bradley

Frits Ligthelm

147

 

5

Ruben Kuyt

Sjaak Witteman

121

 

6

Daniel Duindam

Berend Duindam

110

 

7

Julian Leliveld

Berend Duindam

96

 

8

Rick

Dennis Ooijendijk

75

MV

9

Tijs van der Linden

Peter van Dam

75

GV

10

Tim

Dennis Ooijendijk

75

 

11

Mike de Lnag

Sjaak Witteman

73

 

12

Bradley

Arjan van Rhijn

72

 

13

Jasper Baas

Ton van Elswijk

69

 

14

Idse Wiersma

Ton van Elswijk

58

 

15

Rob Hoogeveen

Daniel Weyers

56

 

16

Emma

Ids vander Niet

51

 

17

Martijn Houwaart

Erik Houwaart

42

 

18

Troy Cordes

Peter Koeleman

43

 

19

Stijn Butter

Ron Gatowinus

40

 

20

Tom van Rijn

Peter Koeleman

33

 

21

levy Levering

Jan Witteman

32

 

22

Ties Rinsema

Jan van de Bilt

31

 

23

Maxim Jurriens

Kees Wijnands

0

 

24

Jurre Pieterse

Robin Tromp

0

 

25

Danique Sip

Leo Sip

0

 

26

Sjoerd Verwey

Rob Wind

0

 

27

Daniel van Diemen

Rob Wind

0

 

28

Chris Volle Bijgenaamd Roman

Hans Melchers

0

 

29

Sem Verhage

Jan van de Bilt

0

 

30

Kaj van de Heuvel

Erik Houwaart

0

 

31

Rens Bos

Jan Witteman

0

 

32

Jens van Bakel

Peter van Dam

0

 
         
 

MV= meeste vissen

     
 

GV = Grootste vis

     

 Terug

19-04-2017
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://www.woutvanleeuwen.nl/
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.johnkooijhengelsport.nl
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank