Een schitterende roofviszondag

Hoewel het gesloten seizoen in de roofviswereld inmiddels begonnen is, houden wij het roofvisvuurtje toch warm door regelmatig visverslagen van roofvissers mee te nemen op www.matchfishing.nl. Zo ontvingen wij vandaag een verslag van Wim Russchen die, samen met zijn vismaat Jos, net voor het sluiten van het seizoen er op uit trok om een paar prachtige dames te vangen.
(Wim Ruschen) Jos en ik hebben besloten om vandaag een kanaal te gaan bevissen. Wanneer we aan de kant van het water staan, lijkt het water prachtig zwart, maar wanneer we de boot te water laten en de pluggen laten zwemmen is het water koffiebruin. Meestal is dat geen goed teken. We maken twee rondjes en geen beet te zien.  Snel de boot weer op de trailer en op zoek naar ander water. In de auto besluiten we het over een andere boeg te gooien. We pakken een stuk waar we eigenlijk nooit zo succesvol zijn geweest. Gewoon eens wat anders proberen kan geen kwaad, toch?.


De boot snel te water en gaan gelaten en aan de slag maar weer. Op de eerste stek gebeurt niet veel. ook op andere plekken blijft het rustig. Bij een inhammetje weet ik, op mijn eerste worp, een mooie dikke snoek te vangen op een Westinstreamer. Prachtige snoek, top. Blij mee. We varen verder. Bij een andere inham krijgt Jos een beste beuk op zijn Mega S. Prachtsnoek en  Jos is meteen ook van de nul af. Prachtig, we hebben gegokt en gewonnen. Schitterend. We besluiten nog een ander stuk water te proberen.

We komen bij een plek waar mooie open stukken zijn, een kruising van waterwegen. Hier gaat snel de kleine Salmo Fatso floating en Cormoran sick Shaker overboord. Die laatste plug heeft wel een beetje mijn hart gestolen. Je kunt deze lekker boven in het water vissen als je de hengel hoog houdt. Deze plug heeft een prachtige wiebel. Het duurt niet lang of ik krijg een mooie beuk op mijn hengel. Wederom een mooie snoek in topconditie. Prachtig,blij mee. Het werpen blijkt zijn vruchten af te, we vissen dus  door met de Westin Streamers en Salmo Fatso’s.


 Ondertussen blijven wij onze snoeken vangen, kleine en grote. Ze liggen allemaal bij elkaar. De snoeken gaan er vol voor. We vangen er een hele serie. Op een gegeven moment zijn we de tel kwijt. Bijna iedere worp haken we haast wel een snoek. De koningin hebben we nog  niet gevangen. Wanneer mijn Fatso het wateroppervlak raakt komt er plotseling een grote boeggolf voorbij. De snoek grijpt mis, maar de kolk verraadt een mooie snoek. Bij de tweede worp haak ik de snoek. Hij zit even vast, maar weet zich te ontdoen van de haak. Shit, dit was een hele mooie.

We werpen door maar de snoek laat zich niet meer zien. Ik probeer het nog een keer met de streamer. Wat een mooie dingetjes van Westin zijn dat toch. Je kan ze ver werpen en gemakkelijk binnen vissen. Elke keer tikjes met je hengel en die streamer danst door het water. Topdingetje.


 De streamer heeft net het wateroppervlak geraakt of ik krijg een beste dreun op mijn hengel. De snoek heeft toegehapt. Hoppa. Toch gelukt. Prachtige grote gezonde snoek. Top. Even meten en een paar mooie foto’s. Schitterende snoek voor zo’n water.

Even later weet ik nog zo’n exemplaar te vangen. Wederom op de streamer. Jos vangt zijn snoeken op de Fatso en de Dragon hammer Shad. Een nieuwe zacht stukje kunstaas met een schitterende wiebel van het merk Dragon. Het gaat super deze dag. De snoeken zijn compleet maf. Het is erop en erover. Zelfs de kleine snoeken vreten de Fatso volledig op. Wow. Prachtige uren op een nieuwe stek. Met een dikke grijns gaan we richting onze auto.

Volgende week gaan we weer. Wij zijn op dit water nog niet klaar. Er liggen nog meer potentiёle plekken op ons te wachten. De Salmo Fatso floating, Cormoran Sick Shaker, Mega s en de Westin streamer brachten ons de snoeken. Kijken of dat volgende week weer zo is.

Vr. Gr. WimTerug

14-04-2017
https://www.woutvanleeuwen.nl/
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.johnkooijhengelsport.nl
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank