Kustonderhoud Rijkswaterstaat in 2017

Rijkswaterstaat onderhoudt de kust doorlopend. In 2017 vindt op Schouwen-Duiveland een strandsuppletie plaats en op Walcheren een tweetal suppleties op de zeebodem. Details worden door Rijkswaterstaat later pas bekend gemaakt. Voor de strandsuppletie geldt dat er tijdelijk hinder op het strand kan zijn. Van het onderhoud aan de zeebodem hebben sportvissers normaal gesproken geen last, maar mogelijk heeft het wel (tijdelijk) effect op de vangsten.

Elke vier jaar stelt Rijkswaterstaat een plan op voor het onderhoud aan de Nederlandse kust. Regelmatig worden er metingen verricht om te bepalen waar onderhoud nodig is. Deze gegevens worden vergeleken met de basiskustlijn. Als de kust op een plek afneemt en kleiner wordt dan deze basiskustlijn, dan is op die locatie onderhoud nodig en wordt er dus zand aangebracht.
Een toelichting op het kustonderhoud en de resultaten van diverse onderzoeken over de effecten van het kustonderhoud zijn te vinden op deze pagina.

Meer informatie

Meer informatie over het programma kustlijnzorg, zandsuppleties, de planning van de nieuwe werkzaamheden, de gevolgen, de procedure, kustlijnkaarten en meer kun je vinden op de website van Rijkswaterstaat.

 Terug

14-04-2017
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank