Megavisvangst leidt tot bizarre ontknoping

De finale van de PENN Korpscompetitie werd zaterdag 17 december gevist op de Walcherense stranden. De winnaar van de competitie over 5 wedstrijden mag zich Nederlands Kampioen noemen mag bovendien, samen met de nummer 2, deelnemen aan het Wereldkampioenschap in 2017. Met een comfortabele voorsprong van 6 punten op de nummer twee leek het team Zeebaars korps 1 de winst niet meer te ontgaan.

 

De 170 deelnemers van de 34 teams startten onder bijzonder goede weersomstandigheden aan de wedstrijd. Het parcours staat bekend als lastig. Het diepe water van de vaargeul ligt dichtbij en het is altijd maar de vraag of je niet vastloopt bij het indraaien. Het vereist niet alleen wat geluk, maar ook speciale vaardigheden. Bovendien was het vandaag springtij en dat betekent een forse stroming wat het vissen niet gemakkelijk maakt.

De in overvloed aanwezig scharren en wijtingen maakten het een werkdag. Uiteindelijk zouden er ruim 2700 vissen worden gevangen en dat is echt heel veel. Het was dus zaak om op tijd op te halen, maar ook niet weer te snel om de vis toch tijd te geven het aas te vinden. Daarbij kwam nog dat de vis niet op elke afstand gevangen kon worden. Dus, zoals bijna elke wedstrijd, was het even zoeken naar de goede tactiek.

 

In het A-vak maakte Klaas Winter van het team van de Watergeus korte metten met zijn concurrentie door meteen een voorsprong te nemen en deze niet meer weg te geven. Hij ving maar liefst 50 vissen! In de andere vakken ontspon zich een geweldige strijd, want behalve in de top konden meerdere teams nog een plaatsje stijgen.

 

Terug in Westkapelle Herrijst begin het speculeren over de einduitslag. Om 19.00 kwam dan het verlossende woord en bleken inderdaad diverse teams hun kansen te hebben gegrepen. Maar hoe pakte dat uit in de top?  

Het team Westkapelle 1 pakte het brons, het hoogst haalbare dat zij na hun eerste verloren wedstrijd konden krijgen en dat op zich is al een prima prestatie. De apotheose zat hem bovenin.


Het team Zeebaars 1 en het team van de Watergeus bleken een gelijk aantal punten te hebben behaald! Op basis van de hoogste klasseringen in de competitiewedstrijden trok de Watergeus uiteindelijk aan het langste eind en is de nieuwe Nederlands Kampioen.  

Voor de foto’s, complete uitslag en tussenstand, ga naar www.korpsvissen.nl. Inschrijving voor de competitie 2017 start binnenkort.Terug

18-12-2016
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.johnkooijhengelsport.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
http://www.garbolino.fr
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
https://www.woutvanleeuwen.nl/
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank