Dave Martens wint Fisker fan ut Jier 2016

(Hans Wisse) Gisteren, zaterdag 26 november, stond de laatste grote klassieker van dit jaar in het Friese wedstrijdcircuit op de agenda. Spannend, jazeker. Niet in de laatste plaats omdat dit tevens de finalewedstrijd was voor de Fisker fan `t Jier-competitie.


De jaarlijkse Sinterklaaswedstrijd van Kootstertille aan het PM-Kanaal voor de vrije hengelvissers en de Trekvaart voor de vastestokkers. Globaal gezien waren er nog drie kanshebbers voor de titel.

Klaas Kooistra en Menno Hoogsteen vissen aan de Trekvaart en Dave Martens aan het PM-kanaal  bij Blauforleat. De omstandigheden zijn prima, de vangsten helaas nogal eens wisselend. Aan de Trekvaart is het vechten voor een visje. Klaas en Menno vissen een lastige wedstrijd.

Dave zit aan het PM , in het midden van het parkoers, tegen de stenen aan te vissen Hij vist gecontroleerd zijn wedstrijd uit. Gedurende de hele wedstrijd kan hij zijn visje vangen en draait er zoals altijd wel een dikke jongen af. De winst kan hem niet meer ontgaan. Bijna 6,5 kilo is voldoende voor de vakwinst en de titel Fisker fan ``t jier 2016.

‘s Avonds tijdens de koffie vertelt Dave honderd uit over de successen van dit jaar. Het waren verschillende waardevolle momenten, zoals de teamoverwinning tijdens het FK. Ook de winst tijdens het FK-koppel met zijn koppelmaat Rein Pal komt op tafel. Vriendschappen en mooie vismomenten zijn hem waardevol. Hij refereert nog even aan de gezellige vis- en eetmomenten die we hebben gedeeld aan de waterkant en in de achtertuin achter de BBQ.

Dan doet hij een onthulling die voor mij ook nieuws is. Dave wil zijn prijzengeld van de Fisker fan`t jier volledig doneren aan KIKA. ``Er zijn zoveel kinderen die ziek zijn en het minder hebben. De successen en de mooie momenten zijn tien keer waardevoller dan een envelop met geld. Het geld kan morgen weer op zijn, visspullen heb ik meer dan voldoende en er zijn te veel mensen die dit niet hebben`` aldus Dave Martens.

Tevens spreekt hij vol trots en respect over zijn sponsoren Hengelsport Henk Land en SPRO. Maar ook zijn koppelmaat Rein komt een deel van de eer toe. Zij hebben allen een groot aandeel in deze successen. De leden van Team Land zullen de donatie van Dave zelf nog aanvullen tot een groter bedrag. Grote klasse!!

Wij zijn er van overtuigd dat de Fisker fan `t Jier ook dit jaar weer een meer dan terechte, maar vooral een heel bijzondere, winnaar heeft opgeleverd. Namens de redactie van www.matchfishing.nl  zeg ik: Lokwinske!!!

Voor vragen, opmerkingen of suggesties:


 Hans Wisse

 

 Terug

27-11-2016
https://www.woutvanleeuwen.nl/
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.garbolino.fr
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
http://www.johnkooijhengelsport.nl
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank