Wisse op stap met Dave Martens en Rein Pal.

Vissen met Wisse was vandaag live met twee leden van het team Hengelsport Land.
Omdat er nu minder wedstrijden zijn, is er eindelijk weer de gelegenheid om in de wintermaanden samen eens de waterkant op te zoeken. Vandaag zijn Dave Martens en Rein Pal mijn “partners in crime”. Hoe gaat dat in zijn werk.

We spreken rond 08.00 uur af en zoeken een leuk watertje ergens in de buurt van een dorp of stadje. Tegen of in de bebouwde kom zijn de vangsten in de winter vaak heel behoorlijk. Dit kan een waterpartij zijn in een woonwijk, een haventje of een vaart in een polderdorpje. Dit soort watertjes zijn er immers genoeg in Friesland. De vastestok speelt vandaag de hoofdrol. We gaan vandaag voor een netje vol voorns en blieken.Nu zijn niet altijd de gewichten bepalend voor het succes, maar ook het aantal gevangen vissen maakt de wintervisserij vaak een aangename bezigheid. Wanneer we na een halfuurtje materiaal opbouwen klaar zijn om te starten is het eerst tijd voor koffie. Vandaag wordt er bij de koffie een appelpunt geserveerd . Rein vist individueel, Dave en ik vissen als koppel op een stek. Daarna kan de visserij los. Vanaf de start is de visserij goed.
 

Veel blieken en (kleine) voorns domineren de vangst. Vissen van circa 15-20 cm, soms iets groter. Omdat we op slechts zeven meter vissen kunnen we met twee deeltjes afsteken volstaan. Verder is alles eenvoudig: tuigje van drie meter, slank dobbertje van ongeveer een gram; er staat gelukkig nauwelijks stroming.  Een donker voertje en vooral veel hennep en casters en klaar is Kees.

Omdat we op zeven meter vissen gaat dit even wat sneller dan op 13 meter. Na een uurtje of twee vissen moet de cateringbox van Dave er aan geloven. Of de vangst nu goed loopt of niet, zelf een hapje eten staat hoog op Dave zijn prioriteitenlijstje. Ik moet bekennen dat ik me daar graag bij aansluit. Het zal door onze afkomst komen, zullen we maar zeggen. Eerst de appelflappen, even later broodjes filet americain met een vers gekookt eitje er op.Omdat we voor het vissen zijn gekomen, zetten we er de laatste drie uur flink de gang in. Rein vangt als enige een mooie platte en een aantal echt dikke wintervoorns. Dave en ik vangen het gewicht bij elkaar met een enorm aantal kleinere vissen. Voor ons blijft de teller staan ruim boven de 200 vissen. En dan ben ik er ongetwijfeld een heel aantal vergeten te tellen.

Na vijf uur vissen sluiten we de dag af. Aan de waterkant praten wat nog wat na onder het genot van een drankje en Friese worst. De vangsten zijn erg goed geweest vandaag, het gezelschap nog beter. Vooral dat laatste maakt een gewone visdag tot een bijzondere visdag. We beloven elkaar plechtig dat we dit vaker moeten doen.. Rein, Dave; Bedankt!!

Hans WisseTerug

13-11-2016
http://www.evezet.nl/cms/index.php/nl/
blank
http://www.garbolino.fr
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.robbyfish.be
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.bbi-travel.nl
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.fishcresta.eu
blank