Recordvangsten op de Waal

Zaterdag 15 en Zondag 16 Oktober organiseerde YellowFeed HSG i.s.m. Feederlink`s Zaaijer en Ger Huisken een koppel2daagse aan de Waal. De Waal staat bekend als een water waar, als het een beetje wil lopen, je met gemak een kilootje of 50 vis kunt vangen in een paar uur tijd. Dit weekend waren er echter vangsten waar je eigenlijk als wedstrijdvisser alleen maar van kan dromen! Je moest natuurlijk wel even de juiste krib loten. De koppels die dit geluk hadden beleefden een dag die ze waarschijnlijk niet snel zullen gaan vergeten.


De loting vond plaats bij "Het Woapen van Zuilichem"., gerund door Harry met zijn vrouw en dochter. Ze hebben er werkelijk alles aan gedaan om het de vissers zo comfortabel mogelijk te maken , Zaterdags vanaf 06.30 uur stond de koffie al klaar en zondags bij de prijsuitreiking een lekkere warme hap. Ieder koppel had een krib volledig tot hun beschikking. De vissers konden dus zelf kiezen of ze stroom op of stroom afwaarts gingen vissen. Sommige koppels gingen 1 man op en 1 man af vissen om zo te kijken waar de meeste kans op vis was. Ieder heeft zo zijn eigen taktiek
.

Het leuke van de Waalvisserij is dat je niet goed kunt zien wat er verderop gevangen wordt. In de rij kun je alles een beetje in de gaten houden, maar op een krib is het lastig zien wat de krib voor of achter je aan het vangen is. Zaterdag 09.00 uur gaat de wedstrijd van start en kunnen de deelnemers, afkomstig uit Nederland , Belgie en Duitsland, hun kunstjes gaan vertonen. Vooral in het begin werden er in de A-sector hier en daar dikke windes gevangen. Ook schitterend dikke voorns kwamen met regelmaat boven, maar de `Platte` waren nog niet of nauwelijks aanwezig.


De enige in vak A die de vis goed aan de praat kreeg was het koppel  Huisken/Verschuren. Ze vangen blieken , windes, voorns en bakken van brasems tot een kilo of 4 per stuk en weten deze sector met overmacht te winnen met een gewicht van maar liefst 100 kilo en 100 gram! Van sector B is weinig informatie gekomen...kan een goed maar ook een slecht teken zijn....het was dus een slecht teken , voor de wegers welteverstaan. Schulz/Swierczok laten hier een gewicht noteren van maar liefst 198 kilo en winnen hier de B sector mee.

 

De eerste 5 per sector Zaterdag

 

Vak A

 

1 Huisken - Verschuren         100.100 kg

 

2 Willemse - Veeke                24.160 kg

 

3 Tjon - Baardman                  14.080 kg

 

4 Moschuring - Wieland          11.480 kg

 

5 Chumman - Zaaijer                8.780 kg

 

 

Vak B

 

1 Schulz - Swierczok              198.650 kg

 

2 Mathijs - Gorremans             138.500 kg

 

3 Verlee - van den Berge            94.910 kg

 

4 Zocher - Gohr                         84.080 kg

 

5 Bense - Olieschlager              82.950 kg

 

 

Zondag werd er van sector gewisseld , omdat de veerpont pas om 09.00 uur vaart op Zondag werd er aan beide kanten van het water geloot bij de pont. 07.15 uur had iedereen zijn nummer en kon het "gedans" over de kribben weer van start gaan , in tegenstelling tot gisterenochtend waren de stenen nu gelukkig droog wat het lopen stukken makkelijker maakt , voor zover je het makkelijk kunt noemen want het blijft altijd weer een hele uitdaging voor iedereen zijn spullen eindelijk op de plek heeft. Om 09.00 uur gaat dag 2 van start , gelukkig nu met een beter temperatuurtje dan gisteren maar ook met stukken minder duikelende vis aan de oppervlakte , als ze maar niet vertrokken zijn.... Dat waren ze dus wel want de eerste uren was er nauwelijks vis te vangen in het B vak , begin van de middag begon hier en daar wel wat meer vis te komen maar de gewichten van gisteren gaan de deelnemers vandaag niet in de buurt komen dat staat al wel vast.

 

Het koppel de Groot/ Den Tek wint hier vandaag met 32 kilo rond. Uit het A vak komen mondjesmaat de gewichten door , nog altijd geen verkeerde gewichten... een koppel met 40 kilo , een paar van in de 20 kilo en 1 koppel waren ze nog bezig met wegen zo kregen we door. Het koppel Kalkman - Zwart liet vandaag even zien dat ze het spelletje ook kennen en weten hier de sector te winnen met 213.800 kg!!

 

 

De eerste 5 per sector Zondag

 

Vak A

 

1 Kalkman - Zwart                  213.800 kg

 

2 Schulz - Swierczok               43.550 kg

 

3  Schwerz - Urselmann           27.920 kg

 

4  Mathijs - Gorremans             27.620 kg

 

5  Zocher - Gohr                      15.300 kg

 

 

Vak B

 

1 De Groot - Den Tek                32.000 kg

 

2 Speet - v Osch                       27.100 kg

 

3 Tjon - Baardman                     24.390 kg

 

4 Moschhuring - Wieland           19.320 kg

 

5 Willemse - Veeke                   16.050 kg

 

 

 

De prijswinnaars in het Puntenklassement :

 

 

1 Schulz - Swierczok      3 Punten       242.200 kg ( Totaalwinnaars)

 

2 Mathijs - Gorremans     6 Punten      166.120 kg

 

3 Tjon - Baardman           6 Punten        38.470 kg

 

4 Kalkman - Zwart           7 Punten       277.520 kg

 

5 Willemse - Veeke        7 Punten         40.210 kg

 

 

Dan zijn er nog een paar mensen die we willen bedanken voor hun medewerking : Dirk Arendse voor zijn hulp voor en zeker ook tijdens de 2 daagse , Martin Schenkel die er 2 dagen bij is geweest om te helpen waar nodig was , Harry en zijn gezin van Cafe/Cafetaria Het Woapen van Zuilichem , de wegers natuurlijk , sommige hebben het niet echt makkelijk gehad om zoveel vis te moeten wegen , en Thomas Schwerz voor het op zich nemen van de loting aangezien we Zondag op 2 verschillende locaties hebben geloot.

We kunnen terug kijken op een mooie 2 daagse met plaatselijk gewoonweg Schitterende vangsten.

 

Vanwege de grote wandelafstanden onderling was het haast niet mogelijk om foto’s van andere deelnemers te maken.

Tot de volgende!

 

De organisatie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Terug

17-10-2016
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.johnkooijhengelsport.nl
blank
https://www.woutvanleeuwen.nl/
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.evezet.nl
blank