Onder de loep Drennan Acolyte Carp vaste stok

Wij houden graag de oren en ogen open en het valt ons op dat de Drennan Acolyte Carp vaste stok een vaste waarde is in handen van menigeen op een commercial. Wat maakt deze stok zo prettig in het gebruik? Matchfishing.nl – nieuwsgierig als we zijn – wilde het fijne er eens van weten! We gingen op onderzoek uit!

 

In 2014 ontvingen we als eens berichten van een nieuwe  Drennan commercial vaste stok. Drennan lanceert niet vaak een nieuwe vaste stok, maar als er eens eentje komt, dan is het vaak ook meteen raak. Niemand minder dan Alan Scotthorne was betrokken bij de ontwikkeling van deze stok. Dat het raak was, bleek ook wel toen in 2015 door de diverse Engelse hengelsportbladen deze vaste stok overladen werd met verschillende awards (onder andere beste vaste stok voor de commercials).

Deze vaste stok kwam in mei 2015 beschikbaar in Nederland. Drennan heeft met name gewacht met de lancering van deze vaste stok omdat ze de aftersales goed wilden organiseren. Niets is zo funest als het niet kunnen naleveren van (reserve) delen bijvoorbeeld. Voor Drennan een absolute must om het goed te regelen en dan wordt het ook goed geregeld. Van een echte visser als Peter Drennan mag je dat natuurlijk ook verwachten!

De Drennan Acolyte Carp wordt geleverd als een compleet pack en wat voor een pack! Na bestudering van het hele pack kan niets anders geconcludeerd worden dan dat deze hengel  echt “compleet” is. Compleet in die zin dat naast een standaard lengte van 13, 14,5 of 16 meter ook zes topsets bijgeleverd worden, een cupping kit en alle andere kleine maar belangrijke zaken die een vaste stok nodig hebben: allerlei maten bushes (vier soorten) voor in de top, rollercones voor zeer soepele elastiekgeleiding, skid bungs als beschermers en twee korte extensions.  Het pack wordt geleverd is een grote holdall waarin de hengel  en toebehoren veilig in kokers opgeborgen kan worden.

Het is een vaste stok die gebouwd is om ook grote sterke vissen mee te vangen en daarom zich uitstekend thuis voelt bij dat type visserij. Echter, als je de Acolyte Carp in je handen hebt, dan voelt de hengel ontzettend licht aan. Op 13 meter weegt de hengel slechts 895 gram en doordat Drennan veel aandacht heeft besteed aan de juiste balans in de hengel, lijkt de hengel nog minder te wegen. De combinatie tussen een sterke hengel én licht in gewicht is natuurlijk geweldig!

Drennan Acolyte Carp pack

Het pack bestaat uit de hengel en vier Carp Top 2 Kits, twee Double 2 Kits, een Cupping Top 2 Kit, twee reversible mini extensions en een Drennan Match Holdall. Plus verder: vier Skid Bungs, een Polemaster pole pot, dertig PTFE bushes, EVA nose cones, een extra cupping kit adaptor en een Visi Case.

Top kits: Carp Top 2 Kits en Double Top 2 Kits

De Acolyte Carp vaste stok wordt geleverd met de Carp Top 2 Kits en de Double Top 2 Kits. Beide soorten topsets hebben een lengte van 2,89 meter. De toppen verschillen van elkaar in de zin dat in de Double Top 2 Kits ongeveer 50 centimeter minder elastiek gaat en dat daardoor vissen sneller onder controle kunnen worden gebracht. Met name dus interessant voor het vissen op kleinere vissen en in de margin.

Short Extensions

De hengel komt met twee short extensions. De short extensions passen respectievelijk op delen 5, 6, 7 en het 13, 14,5 en 16 meter deel. De extensions voelen erg sterk aan en beschermen de hengel. Met de extensions kan de hengel voor wedstrijden op de juiste lengte (bijvoorbeeld 9,5 of 11,5 meter) worden gemaakt.

Skid Bungs

De Acolyte Carp wordt geleverd met vier verschillende maten Skid Bungs. Deze stevige Skid Bungs zorgen voor de bescherming van de hengel bij het achteruit steken. De verschillende maten passen op de verschillende delen van de hengel.

PFTE Bushes

Bij de vaste stok worden voor in de top PFTE bushes met en kleinere diameter meegeleverd. Hierdoor kun je zelf bepalen of je met gewone elastieken of holle elastieken te vissen. De bushes zijn relatief lang en dat zorgt ervoor dat de elastiek niet beschadigd wordt.

Roller cones

De roller cones zijn uniek in design en werking en zorgen ervoor dat gehaakte vissen snel in het schepnet verdwijnen. De roller cone is voorzien van een heel soepel draaiend wieltje en past perfect in de topset en zorgt samen met de nose cone ervoor dat de elastiek goed centraal door de topset gaat. Met een bijgeleverde extractor is het heel simpel om de rollercone in en uit de hengel te halen. Het voordeel van de rollercones is ook dat op diepere wateren of bij het vissen met lange lijnen in de oppervlakte de vis gewoon op drie of vier delen gedrild kan worden waarbij toch de spanning op het elastiek wordt aangepast. Dit is een groot voordeel ten opzichte van veel inline varianten bungs.

 

Side Pull Bead

In een topset wordt standaard al een Side Pull Bead aangebracht. In een verdikt gedeelte van de topset is bij Drennan reeds een gaatje in de topset geboord en een PFTE busje geplaatst. In de topset is ruimte gemaakt voor de roller cone zodat die precies past. Dit komt een goede elastiekgeleiding ten goede. Een perfect stukje vakmanschap.

 

Bussen van de hengel

De hengel is uitgerust met versterkte bussen en zelfs bij veel vocht en regen zijn de hengeldelen makkelijk uit elkaar te halen.

 

Ghost top

Of we spoken zien? Nee… maar op de commercials zien we tegenwoordig wel witte toppen. Drennan is trendsetter hierin en menig hengelaar volgt deze trend door zijn toppen wit te spuiten. Drennan is in 2015 gekomen met de genaamde Ghost toppen. Dit zijn grijs/wit gemaakte toppen om met name in de bovenste waterlagen te vissen en in de margin. Een witte top schrikt vissen namelijk minder af. Drennan is de eerste fabrikant die deze Ghost tips op de markt brengt.

Het complete pakket van de Acolyte Carp spreekt ons enorm aan. Alles wat nodig is voor een goede vaste stok visserij op de commercials, zit in het pack. Van zes topkits, cupping kit, de verschillende bushes in het topdeel tot skid bungs in het einddeel. Een hengel die “standaard” 13 meter is, maar ook exact op 11,5 meter gevist kan worden én zelfs voor de echte liefhebbers op maximaal 16,61 meter (16 meter hengel met extension). De adviesverkoopprijs start bij 1550 euro, maar voor dat geld investeer je wel in een prima stuk gereedschap met alles erop en eraan!

Acolyte Carp…. een super complete vaste stok!   

 Acolyte Carp in cijfers

 

Lengte

 Gewicht

Delen

Geleverd met de volgende topkits en extensions

13 meter

895 gram

8

4 carp kits, 2 double top 2 kits, 2 delige cupping kit en twee extensions

14,5 meter

1210 gram

9

4 carp kits, 2 double top 2 kits, 2 delige cupping kit en twee extensions

16 meter

1530 gram

10

4 carp kits, 2 double top 2 kits, 2 delige cupping kit en twee extensions

 

 

 Terug

14-10-2016
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.robbyfish.be
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.evezet.nl/cms/index.php/nl/
blank
http://www.bbi-travel.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.fishcresta.eu
blank