Team Kuijpers wint 14de INTERPOLE aan het Julianakanaal.

Afgelopen weekend stond de International Pole Fishing Cup, oftewel kortweg Interpole, weer op de agenda. Deze wedstrijd wordt jaarlijks gevist aan het Julianakanaal tussen Ilikhoven en Roosteren. Een tiental jaren terug stond dit water garant voor een fantastische wedstrijd met veel vis. Het fantastische is wel gebleven want ern komen nog steeds veertien teams uit Luxemburg, duitsland en Nederland op af. De vangsten zijn tegenwoordig wat minder en ook afgelopen weekend moest er weer hard gewerkt worden voor een netje vis. Voordeel van die lastige visserij is dat er eigenlijk altijd toppers bovenaan komen te staan in het eindklassement.
 Tegenwoordige is het zaak om de typische „Julianavoorn“, de grote baarzen en de steivge blieken aan het azen te krijgen. Tijdens de individuele wedstrijd van afgelopen donderdag stond er een stormachtige wind en was het hard zoeken naar de vis. De winnaar, Bernd Hahne, van Team Cock Baits viste gericht op baars en ving drie dikke baarsen met een totaalgewicht van bijna 2 kg! Dit gewicht was ook meteen genoeg voor de dagwinst.De tweedaagse Interpole teamwedstrijd wird op vrijdag en zaterdag gevist en was zoals verwacht weer erg spannend. Na dag 1, met individueele vangsten tot 7 kg, stond het  team van de Dutch Lions nog 2 punten voor op de mannen van Hengelsport Kijpers. Ongelukkig genoeg was had een teamlid van Team vd Eynde Germany zo onfortuinlijk dat zijn leefnet met viskist door ene passerend schip het kanaal in wird getrokken. De vis zag haar kans schoon en verliet acuut het leefnet. Zonde anders had het team een stuk dichter bij de winst geweest.


Tijdens dag 2 hetzelfde beeld. Lastige visserij met hier en daar een uitschieter. Het maakte de wedstrijd overigens wel extra spannend. Het is moeilijk om de winnaar te bepalen. Gelukkig wordt er achteraf dan weer gewogen en dan wordt het al snel duidelijk. Team Kuijpers bleek het meest constant en trok uiteindelijk de winst naar zich toe. De Dutch Lions eindigden met 1 punt meer op plaats 2. De prijsuitreiking vond daarna plaats in Zaal Mirage / Susteren.


Eindklassement:

1. Team Kuijpers – 33 Pnt. – 13,985 kg

2. Team Dutch Lions - 34 Pnt. – 16,898 kg

3. Sensas Berg a.d. Maas - 44 Pnt. – 5,823 kg

Beste buitenlandse Team werd Team Portes Zens  uit Luxemburgh op de 4de plaats

Op zondag volgde dan nog de individuele wedstrijd waarbij 67 deelnemers streden om de winst tijdens de Marcel van den Eynde Memorial. Ook deze wedstrijd wird op hetzelfde parkoers gevist. De vis liet zich tijdens het eerste uur goed zien en er wird flink voorn en baars gevangen. Na een uur was het weer ouderwets peuteren geblazen. De Duitse wedstrijdvisser Christoph Ohligschläger deed prima zaken in het A-vak en wist de wedstridj met iets meer dan 4 kilo vis winnend af te sluiten.De 2de plaats was voor de in de B-sector vissende Marc Haliniak (vak B - 3,619 gram) voor Marc Lichter (vak C – 2,504 gram). Vak D leverde deze dag weinig vis op en werd gewonnen door Marcel Wackers met 1,410 gram– Kalle Potschernik wist in deze sector een meerval van zeker 2 kg te vangen. Helaas telde deze vis niet mee voor het klassement.   

 Voor de complete uitslag en meer foto`s verwijzen wij je graag door naar:

http://matchangler.blogspot.de/2016/10/interpole-2016.html

of

https://www.dropbox.com/sh/ngy90s8rjfvrn7s/AACURMH9581WkBfjZ77RbRYHa?dl=0Terug

05-10-2016
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank