René Molenveld wint met overmacht de 5de IJsselCup wedstrijd

Afgelopen zondag is de 5de wedstrijd om de IJsselCup weer gevist. De laatste wedstrijd wisten alleen René Molenveld en Remko Stöteler veel vis te vangen en moesten de overige deelnemers het met een “paar” visjes doen. Wat zou het worden..?

 

Als wedstrijdlocatie werd wederom de Windmolens in Zutphen gekozen, na een kleine wandeling van de dijk naar de waterkant kon er geloot worden. Vandaag helaas drie afmeldingen waardoor we met zijn negenen waren. Een vak van vijf deelnemers en een vak van vier. Na het loten snel naar de gekozen stek want de afgelopen dagen was er goed gevangen. Dat geeft de burger moed.

 

Na het opbouwen werd er gezocht naar een randje of andere oneffenheid in de bodemstructuur. Eenmaal de stek gevonden waar het zou moeten gebeuren, voor de meeste deelnemers was dit ergens tussen de 20 en 25 meter, lijn achter de lijnclip en uitlopen om bij een lijnbreuk meteen weer op de gewenste afstand te kunnen gaan vissen. Na het peilen een paar proefworpen maken om te kunnen bepalen of er met het gewenste gewicht van de korf gevist kon worden of dat er een zwaarder exemplaar aan te pas moest komen.

Om tien half negen, iedereen stond inmiddels al in de startblokken, was het Henk Migchielsen die het beginsignaal gaf en de korven volgende hun weg naar gekozen stek.  Eerst een paar rijkelijke gevulde korven aanvoeren, onderlijn eraan en vissen maar. Het is wel zaak om in elke korf het nodige aas, casters, hennep en mais,  mee te geven om de vis aan het azen te krijgen en te houden.

Op de hoge nummers, Vak A, werden meteen de eerste vissen gevangen, ook op de langere nummers, vak B, werd er ook gevangen alleen volgende aanbeten zich minder snel op dan in vak A.   

Op de staart zat René Molenveld, nummer twee in de tussenstand, die in een hoog tempo de ene na de andere vis wist te vangen. In het begin kleine vis, maar halverwege de wedstrijd werden ze een stuk groter. De overige deelnemers in vak A vingen ook veel vis al waren deze over het algemeen een stuk kleiner. Op de staart in vak B zat Henk Geurkink ook lekker te vissen, ook hier veel kleine vis. Op de kop zat Remko Stöteler, hij wist minder te vangen dan Henk, maar deze waren wel groter.

 

René Molenveld wist het tempo goed vol te houden en ving de ene na de andere grove voorn en winde. Anderhalf uur voor het einde wist hij, na een gevecht van ruim 10 minuten een kneiter van barbeel te vangen. Niet veel later verspeelde hij er ook nog een. Ondanks het verspelen van deze vis ging hij onverwoestbaar door met het vangen van veel en grove vis.

 

 

Om 13:00 uur klonk het eindsignaal en de weegploegen konden vol aan de bak. Bij elkaar wisten de negen deelnemers maar liefst 72605 gram aan vis te vangen. In vak A 51715 gram, in vak B was dit een 20890 gram.

 

 Uitslag 5e wedstrijd IJsselCup 2016:

 

 Vak A:

1.

René Molenveld

30320

gr.

1

pnt.

2.

Ivo te Kortschot

9435

gr.

2

pnt.

3.

Rob Beerten

7295

gr.

3

pnt.

 

 

Vak B:

1.

Henk Geurkink

8835

gr.

1

pnt.

2.

Remo Stöteler

8550

gr.

2

pnt.

3.

Bennie Rooks

2160

gr.

3

pnt.

 

Stand na de 5e wedstrijd:

1.

Remko Stöteler

37285

gr.

7

pnt.

2.

René Molenveld

50345

gr.

9

pnt.

3.

Theo Wayerdink

16575

gr.

12

pnt.

 

Wedstrijden:

Remko en René mogen samen gaan uitmaken wie er dit jaar met de eer vandoor gaat. Het slechtste resultaat komt te vervallen en fictief gezien staat René er beter voor maar ook de strijd om de derde plek is interessant. Fictief staat Theo 2 punten voor op Ivo, maar Ivo heeft een hoger gewicht. De laatste wedstrijd, zondag 23 oktober,  zal dus een hele interessante worden. Maar voor die tijd wordt op 16 oktober de beslissende wedstrijd om de grachtencompetitie gevist.

 WinterCup:

Ook deze winter organiseert de GHV voor haar leden weer de WinterCup. De 34ste editie start op zondag 6 november. En de laatste wedstrijd zal gehouden worden op zondag 5 maart. De wedstrijdlocaties zijn nog niet bekend maar er zal weer gevist worden aan het beneden kanaal te Eefde en aan de Oude IJssel te Eldrik.

Opgeven voor deze gezellige en leuke competitie kan via mail, wintercup@visseningroenlo.nl, bij Henk Migchielsen (0544-462604) of bij Frank Bomers (0544-463687). Het inschrijfgeld is €20,00 ( te voldoen voor aanvang eerste wedstrijd) en er hoort natuurlijk weer een gezellige feestavond bij.

 

 

 

 
Terug

03-10-2016
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.jvbaits.nl
blank