Open NK kustvissen in Harlingen

Zaterdag 17 september vindt bij het Friese Harlingen het Open Nationaal Kampioenschap Kustvissen plaats. Voor het eerst in de geschiedenis van het NK mogen ook sportvissers van buiten Nederland meedoen aan deze wedstrijd die tot dit jaar een puur Nederlandse aangelegenheid was.

 

Dat is deze eerste editie van het Open Nederlands Kampioenschap Kustvissen ook nog, want aan de selectiewedstrijden – die in het geval van een goede klassering recht geven op deelname aan het NK – deden geen buitenlandse sportvissers die in het bezit zijn van een VISpas dan wel Zeevispas mee. Deze wijziging in de wedstrijdregels is nog niet wijd en zijd bekend, maar bij de tweede van het Open NK Kustvissen volgend jaar wordt wel op deelnemers van buiten de landsgrenzen gerekend.

Sterk deelnemersveld

Het Open NK Kustvissen vindt komende zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur plaats langs de dijk van het gemaal van Roptazijl bij Harlingen. Op dit parkoers werd niet eerder een NK georganiseerd, maar plaatselijke verenigingen vangen hier tijdens hun clubwedstrijden regelmatig leuk platvis. De 105 deelnemers moeten dus zeker vis kunnen vangen. Dat is wedstrijdtoppers zoals Joeri Minderhoud (regerend wereldkampioen bij de junioren onder 21 jaar), Kees Westdorp en Remi Lindhout (meervoudig Nederlands kampioenen) en Linda van de Velde (gelouterd topvisser bij de vrouwen) ook wel toevertrouwd.

Gunstige omstandigheden

Zaterdag 17 september is het rond 11.00 uur hoogwater bij Harlingen. Bovendien valt deze wedstrijd één dag na volle maan en vlak voor springtij, wat voor extra veel water en behoorlijk wat stroming in de Waddenzee zorgt. Dit zijn doorgaans gunstige omstandigheden voor het vangen van zeevis. Camping De Zeehoeve aan de Westerzeedijk in Harlingen is de plek vanwaar om circa 8.30 uur naar het wedstrijdparkoers wordt vertrokken. Hier vindt om 16.00 uur ook de prijsuitreiking plaats en wordt de winnaar van het eerste Open Nederlandse Kampioen Kustvissen 2016 gehuldigd.

 Terug

15-09-2016
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank