Jullie kunnen allemaal de pot op!

Frenzee pakt uit met het compleetste gamma cupsets, van Big Daddy om bijna een scheepslading in 1 keer te kunnen brengen tot aan de micro soft pots voor enkele pellets! De ontwikkelaars bij Frenzee hebben in het verleden reeds bewezen voorop te lopen in de ontwikkeling van cup sets. Wanneer je kijkt naar de harde uitvoeringen die beschikbaar zijn valt de Precision pots serie met i Bush concept direct op omdat het een combinatie van elastiek doorvoer en cupset houder ( i Bush concept) combineert. Hierdoor zit de cup recht boven de dobber en niet zoals bij andere cups op grotere afstand van de top. Neem daarbij het innovatieve design van de cups zelf die met een scharnierende klep zijn uitgevoerd en in drie soorten beschikbaar zijn. De klep heeft daarbij een andere afmeting van de gaatjes erin waardoor de ene pot beter is voor pellets en bijvoorbeeld hennep, de andere voor maden of kleinere pellets en de derde voor pinkies of micro pellets.


Op de hengel zie je het verschil direct, de elastiek doorvoer is gemaakt voor de grotere maten, commercial / carp style dus. Deze doorvoer schuift over de top en is in een vorm gemaakt waardoor de gekozen pot met een schuifbeweging gemonteerd wordt maar ook gedemonteerd kan worden. Altijd vast dus nooit meer een pot die loskomt!

Buiten de harde pots zijn er ook de door Frenzee als eerste op de markt gebrachte en zelf gefabriceerde dus made in the UK softpots. Deze zijn er in 3 maten en twee kleuren. Allereerst de zwarte cup met oranje deksel, prima als je niet wilt laten zien wat je cupt! Dan de transparante pots, nauwelijks zichtbaar voor de vis en totale controle door de visser.De derde variant is de Paste pot, een grotere voetmaat zorgt voor bevestiging iets verder van de top waardoor de paste lijn perfect benut kan worden.

Waarmee cup je het best?

Eigenlijk is dat een zo brede vraag dat er een even breed scala van antwoorden mogelijk is. Cuppen doe je net als uit de hand of met katapult en werppijp bijvoeren, namelijk gedoseerd naar de actuele omstandigheden. Ook op de vraag welke de beste keuze is van wat te cuppen is een scala van antwoorden mogelijk. 

Evert Tijssen zweert bij het cuppen! Op commercials leidt dat direct tot reactieEen paar tips voor de visser die het cuppen gaat ontdekken.

Gebruik de juiste pot! 

Dat wil zeggen geen big daddy voor maden net zoals je geen voerbal in een micro softpot doet. 

Doseer en beredeneer wanneer en waarom je cupt.
Hiermee bedoelen we dat als een voerballetje bijgecupt word je dat doet met een bedoeling. Cup alleen als je bijvoorbeeld de vis sneller en harder wil laten azen of wanneer je bijvoorbeeld volledig uit de beet bent, ook is het mogelijk veel aas te brengen om zo de vis ip de stek te houden.Cup je alle voer en aas?
Nee, soms is het spreiden van aas en of voer een juiste techniek, werp dan je ballen, maak zo een aastafel en cup centraal hierop de lekkernijen zoals het levend aas. Vis er bovenop of aan de randen van je geplaatste lokvoer, vis staat er vaak bovenop maar wil ook graag vanaf de zijkanten aanschuiven.

Cuppen dus, er is veel te leren over deze manier van aas of voer brengen, al doende leert men gaat ook hier op!Succes.
Team EvezetTerug

07-09-2016
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.johnkooijhengelsport.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
http://www.evezet.nl
blank
https://www.woutvanleeuwen.nl/
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank