Prima visweer zorgt voor goede vangsten

Zaterdag 3 september werd de 3e wedstrijd van PENN Korpscompetitie gevist op de stranden van Groote Keeten. Dit noordelijke parcours is grillig, maar bij wind vanuit zee zijn grote botten en zeebaarzen te verwachten. Met een westelijke windkracht 3-4 waren de verwachtingen daarom hoog gespannen. De trainingsdagen hadden al uitgewezen dat er veel vis te verwachten was, zelfs werden vanaf het strand palingen tot 80 cm gevangen. Zo’n vis telt bij de wedstrijd, waar het gaat om het aantal gevangen centimeters, natuurlijk zwaar mee.

 

HSV De Snoek en Hengelsport Rik hadden vanwege de aanwezige strekkers een ruim parcours uitgezet: de 170 vissers hadden bijna 6 kilometer strand ter beschikking. Toen om 10.00 het beginsignaal klonk duurde het maar een paar minuten voor de eerste vissen al werden gevangen. Kortom, de verwachtingen leken uit te komen!!

 

De eerste twee uur werden op korte afstand door de meeste deelnemers grote botten en mooie scholenbaarzen gevangen. Soms liep er zelfs een grote baars tussendoor, maar in de onstuimige golven bleek het lastig om zo’n vis te landen. Maar gestaag liepen de meeste deelnemers naar 3-4 maatse botten, lees: botten rond de 30 centimeter. Toch was de plaats van loting wel bepalend voor de mogelijkheden. Met name in het tweede gedeelte van de wedstrijd, toen het water laag werd, was het essentieel om dieper water binnen werpbereik te hebben. Daar liepen de vangsten zelfs op tot meer dan 10 vissen per visser.

 

Het team van Zeeaasbestellen.nl/Cinnetic bleek in staat om de hele wedstrijd vis te vangen en met maar 28 klassementspunten wisten ze overtuigend de wedstrijd te winnen. Ook de leider in de competitie Korps 1 HSV De Zeebaars liet zien de goede vorm vast te houden en pakte de 2e plaats. HSV Westkapelle 1 completeerde het podium. Hierdoor is de voorsprong van de lijstaanvoerder opgelopen tot 10 punten, maar de strijd om plaats 2, die ook recht geeft op deelname aan het WK 2017, is nog volledig open.

Op 15 oktober wordt de competitie vervolgd op de stranden van Noordwijk. Voor de foto’s, complete uitslag en tussenstand, ga naar www.korpsvissen.nl .   

 Terug

06-09-2016
http://www.topdobbers.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.johnkooijhengelsport.nl
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
https://www.woutvanleeuwen.nl/
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank