Gemeente Alkmaar komt sportvissers tegemoet

Het nachtvissen in Alkmaar dreigde in gevaar te komen door een aanpassing in de APV. De gemeente wil nachtelijk wildkamperen verbieden. HSV Alkmaar trok tijdig bij de gemeente aan de bel. Het ziet ernaar uit dat er voor sportvissers een uitzondering wordt gemaakt.

De gemeente Alkmaar is de APV aan het wijzigen. Hierin komt te staan dat slapen op of aan de weg niet is toegestaan. Dat zou funest zijn voor met name de karpervissers die juist ’s nachts langs het water zitten.

HSV Alkmaar zocht in samenwerking met de federatie contact met de gemeente. In een brief deden we een voorstel waardoor er voor vispashouders een uitzondering wordt gemaakt op het ‘nachtelijke kamperen’. De burgemeester, verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid, reageerde positief op het voorstel. Het doel van de aanpassing in de APV is om overlast te voorkomen en niet om de sportvissers dwars te zitten. De gemeente gaat nu aan de slag zodat vispashouders, onder een aantal voorwaarden, wel ’s nachts onder hun visparaplu of schuiltent mogen vissen.Terug

21-07-2016
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
http://www.evezet.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.garbolino.fr
blank
https://www.woutvanleeuwen.nl/
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.johnkooijhengelsport.nl
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank