Vissen met Wisse, teamkoppel NH kanaal

Na de succesvolle aftrap vorig jaar van onze nieuwe opzet “teamkoppel”, is het vanzelfsprekend dat het in 2016 een vervolg zou gaan krijgen. Zo gezegd, zo gedaan. Dit jaar organiseren we de wedstrijd twee maanden eerder. Niet omdat we het zelf zo leuk vinden, maar de vakantieperiode en andere vrije wedstrijden vullen de agenda’s ruim voor die tijd.  Nu wil het geval dat de vangsten aan het NH-kanaal vanaf juni doorgaans prima zijn.Dit jaar blijft de teller staan op 12 deelnemende teams. Vier teams minder dan tijdens de eerste editie van 2015. Nu hebben we in de Noordkop wel te maken met het geringe animo voor open wedstrijden. Dat is door andere organisatoren al eerder aangegeven. Opmerkelijk is dat er regionaal toch een aantal afwezigen zijn die ik wel verwachtte tijdens dit soort evenementen. In willekeurige volgorde  mis ik bijvoorbeeld topteams uit de regio Koedijk en Kennemerland, maar ook de rode lantaarndragers van vorig jaar zijn kennelijk niet uit op revanche. Terwijl jaarlijks verschillende koppels reclameren dat onze wedstrijden altijd zo snel vol zitten. Jammer maar helaas, the show must go on..


De opzet in het kort: je vist met drie koppels in een team om vier teamprijzen. Alle drie op klassementspunten. Opgeteld is dit het teamresultaat. Daarnaast vist elk vak van 12 koppels voor vijf koppelprijzen. Hoe simpel kan het zijn. Om 06.30 uur betreden we de winkel van Hengelsport Heerhugowaard. We worden gastvrij ontvangen door Irene. Pjotr is helaas wegens gezondheidsredenen niet aanwezig. Gelukkig weet ik dat de zaak in goede handen is. De koffie staat klaar, inclusief de cake. Top geregeld allemaal!! Op hetzelfde tijdstip verzorgen Jan Dirks en Gerrit Damveld het uitzetten van de stekken. Het is altijd prettig dat dit klusje in vertrouwde handen is. Die mannen kan je best om een boodschap sturen.07.00 uur starten we de loting. Uiteraard loten wij handmatig. Dat is wel zo eerlijk. Het loten gaat allemaal reuzevlot en we kunnen nog een bak koffie nemen voor we naar de waterkant vertrekken. De spanning is voelbaar aanwezig. Het winnende team van vorig jaar speculeert over de kansen. Fokke Visser van Team Land heeft duidelijk weinig geslapen door de wedstrijdspanning en Peter Bies heeft zoals altijd praatjes voor tien. Wij hebben ons eigen team samengesteld met twee superkoppels:

Piet Alberts samen met Tjeerd Blauw uit de regio Jubbega en Peter Duwel met Piet Halfschepel uit de regio Lisserbroek.

 

We gaan om 09.00 uur van start. Op stek 33 moet het voor ons gebeuren. Hier op het brede stuk verwacht ik wel iets te kunnen doen. Vanuit het verleden weet ik dat er slechtere stukken zijn. Met een afstandje van 56 meter is het goed aan te gooien, de bodem is redelijk schoon dus kunnen we strak de balk aangooien. Omdat we het PM gewend zijn, mag dit geen problemen opleveren. De gehele wedstrijd verloopt erg moeizaam. Vijgeboom pakt twee mooie brasems, Wisse moet zich redden met kleinere vis. Flink hakken in de pierenbak en smijten met maïs wil geen resultaat opleveren, terwijl ik weet dat de dikke platten wel degelijk op het kanaal zwemmen.Op de korte stek vangen we veruit de meeste vis. Allemaal klein en halfwas van stuk. Na verloop van tijd is er geen knappe vis meer te vangen. Toch te agressief gevoerd..?? Na vijf uur weten we alles. In het gehele C vak zijn de vangsten minder dan verwacht. De staartstek kan daar al helemaal geen redelijke vangst laten wegen. Vanuit het A vak komen betere berichten. En in het B vak is over de gehele lijn goed gevangen.

 

Wanneer we terug zijn bij HS Heerhugowaard staan de gehaktballen klaar en een gekoeld drankje. Na vijf uur vissen gaan deze er gemakkelijk in. Na wat rekenwerk kunnen we starten met de prijsuitreiking. De vier teamprijzen worden verdeeld door winnaar Team HS Land met 10 punten. Gevolgd door Team Tol, ook met 10 punten maar met minder gewicht. De Wassenaarse hengelaars doen goed mee en pakken de derde prijs, gevolgd door de vierde prijs Team Sikkens.


Verder zijn er koppel prijzen; Henk Tegel neemt zijn revanche op de afgelopen nachtwedstrijd en pakt daar de winst met Henk Heeroma door  ruim 29 kilo in het A-vak te vangen.

Vanuit B vak komt de koppelwinst; Jaap Schol en John Beelen pakken daar de overall winst met een gewicht van ruim 42 kilo. We spreken hier van supergewichten!! 14½ kilo is er in vak B nodig om in de prijzen te vallen. Als team doen we mee voor de middenmoot. Met een vijfde plaats bij de teams vissen we net naast de prijzen. Maar er zijn wel twee koppel prijzen te verdelen voor ons team.

Al met al kijken we terug op een geslaagd, sportief evenement met mooie vangsten.

 

Afsluitend bedank ik de volgende mensen: Hans Vijgeboom als hoofdorganisator.

Jan Dirks en Gerrit Damveld voor het uitzetten van de stekken. De weegploegen, het personeel van HS Heerhugowaard en eigenaar Pjotr Vedder voor het gastvrije ontvangst en de goede catering. Tevens stelden zij drie koppel prijzen beschikbaar in de vorm van waardebonnen. Daarnaast een dankwoord aan HSV Alkmaar e.o. voor het beschikbaar stellen van het wedstrijdparcours.

 

Voor vragen, opmerkingen of suggesties: kjwisse@outlook.com  Hans Wisse

Namens de organisatie de uitslag: 

Team koppel 2016

 

 

 

 

Punten

    Gewicht

1

Team HS Land Surhuisterveen

10

65.190

2

Team Tol

10

55.460

3

Team WHSV Wassenaar

12

42.280

4

Team Sikkens

13

47.780

 

 

 

 

 

Vak A

 

Gewicht

1

Veenstra

Heeroma

29.150

2

De Haan

Bosman

22.600

3

Halfschepel

Duwel

11.150

4

Brandsema

Van Dekken

9.850

5

Damveld

Dirks

9.000

 

 

 

 

 

Vak B

 

Gewicht

1

Schol

Beelen

42.260

2

Mieremet

Bos

36.540

3

Zuiderduin

Van Dam

29.720

4

Martens

Pal

27.440

5

Alberts

Blaauw

14.540

 

 

 

 

 

Vak C

 

Gewicht

1

Jumpertz

Bonte

11.520

2

Kastanja

Mielo

10.460

3

Vd Schaft

Schimmel

9.920

4

Meeuwenoord

Dekker

9.860

5

Visser

Bies

8.600

 
 

 Terug

02-07-2016
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
https://www.woutvanleeuwen.nl/
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.johnkooijhengelsport.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.topdobbers.nl
blank