Remko Stoteler flikt het weer.

Zondag 26 juni is de tweede wedstrijd om de IJsselCup gevist, i.v.m. de hoge waterstand dit keer niet aan de Gelderse IJssel maar aan de Oude IJssel. Door het regenachtige weer van de afgelopen weken is het water in de IJssel dusdanig gestegen dat de wedstrijdcommissie voor een dilemma stond. Vissen in de IJssel was onmogelijk, wedstrijd verplaatsen naar een andere datum is gezien het drukke wedstrijdschema geen optie. Bleven er twee mogelijkheden over; wedstrijdlocatie verplaatsen of de wedstrijd af te lassen. Gelukkig willen de heren van de wedstrijdcommissie zelf ook graag een hengeltje uitgooien dus was de keuze snel gemaakt. Uitwijken naar de Oude IJssel, is het toch nog een echte wedstrijd om de IJsselCup.

Als locatie werd de Beemsterweg in Eldrik gekozen, voor meeste deelnemers geen onbekend terrein aangezien we hier de laatste jaren ook geregeld een wedstrijdje vissen in de Winter. Tien deelnemers waren om half zeven present en na het uitspreken van de verwachtingen kon er geloot worden. De wedstrijdcommissie had de tien stekken ruim uitgezet wat betekende dat de heren op de hoge nummers een extra stukje mochten lopen. Na het loten werd het bewuste nummer opgezocht en kon er begonnen worden met de voorbereiding.

 Na een uur voorbereiding klonk het beginsignaal en vlogen de korven naar de gekozen stek. Doordat het water erdoor bolderde was het vissen op een meter of dertig geen optie, de korven bleven domweg niet liggen. Dus korter vissen, ergens tussen de tien en vijftien meter. Normaliter vis je in de Oude IJssel met licht materiaal, hoe anders was het vandaag. Enkele deelnemers hadden zelfs materiaal voor de IJssel meegenomen voor het geval dat. Na het beginsignaal was het wachten, heel lang wachten. Het duurde dan ook ruim een uur voor de eerste vis op het droge was.. Met name op de hoge nummers werd geregeld een visje gevangen, op de nummers 2 tot en met 7 was het dramatisch.. geen beet te krijgen, korter onder de kant vissen was ook geen optie (plompbladeren).

 Tot overmaat van ramp werd er op deze nummers ook veel materiaal verspeeld, voerkorven, onderlijnen, complete montages en zelfs enkele feeder toppen moest er aan geloven. Voor veel deelnemers was het dan ook na tweeëneenhalf uur uit met de pret. Op nummers 1,8,9 en 10 werd er nog steeds een visje gevangen. De meeste vis werd tussen de twee en vier meter uit de kant gevangen. Voornamelijk voorn en baarsjes, Remko Stöteler (vissend op nummer 1) echter wist ook nog een kleine brasem te vangen. Frank Bomers en Theo Wayerdink knoopten na twee uur een dobber aan de lijn, onderlijn met een klein haakje en gingen meteen onder de kant vissen. Op deze manier wisten ze nog aardig wat vis te vangen.

Over het algemeen genomen was het voor de meeste deelnemers een zeer teleurstellende ochtend, bij elkaar wisten de tien deelnemers maar 3140 gram aan vis te vangen. In vak A 1195 gram, in vak B was dit een 1945 gram..

 

Uitslag 2e  wedstrijd IJsselCup 2016:

 Vak A:

1

Remko Stöteler

3690

gr

1 pnt

De rest van de deelnemers konden geen vis ter weging aanbieden.

 

Vak B:

1

Frank Bomers

820

gr

1 pnt

2

Theo Wayerdink

615

gr

2 pnt

3

Bennie Rooks

510

gr

3 pnt

 

Stand na de 2de wedstrijd:

1

Remko Stöteler

9010

gr

2 pnt

2

Theo Wayerdink

4375

gr

4 pnt

3

René Molenveld

3690

gr

5 pnt

 

Wedstrijden:

De eerstvolgende IJsselCup wedstrijd wordt gevist op zondag 4 september, nu maar hopen dat de IJssel tegen die tijd niet meer zo belachelijk hoog staat. Maar voor die tijd hebben we nog derde  50+ wedstrijd  op 29 juni, loten vanaf 13:45 uur op de Maliebaan) de derde wedstrijd van de vrijhengelcompetitie (zondag 14 augustus) en de vierde wedstrijd van de grachtencompetitie (zondag 28 augustus).

 

Open Groenlose:

De Open Groenlose wordt gevist op zaterdag 6 augustus, inschrijven voor deze mooie wedstrijd, welke alweer voor de 35ste keer gevist gaat worden, is mogelijk vanaf 1 juli a.s. en alleen via opengroenlose@visseningroenlo.nl . Na het versturen van de mail ontvang je mail met informatie over het inschrijven. Net als de afgelopen jaren willen we graag het inschrijfgeld vooraf incasseren zodat het de organisatie makkelijker gemaakt wordt en we allemaal eerder naar de waterkant kunnen.

Is het inschrijfgeld bijgeschreven op onze rekening dan ontvang je via mail o.a. het inschrijfnummer, het reglement.

In de weken vooraf aan de Open Groenlose hebben we ook weer de vakantieviswedstrijden, een mooie gelegenheid om alvast een keer te oefenen. Maar ook een ideale instap wedstrijd voor iedereen die een keer een wedstrijd wil gaan vissen. Deelname voor de senioren is € 5,- en voor de jeugdige deelnemers, tot en met 14 jaar, is de deelname gratis. De vakantieviswedstrijden worden gevist op dinsdag 26 juli en dinsdag 2 augustusTerug

27-06-2016
http://www.petervdwillik.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.johnkooijhengelsport.nl
blank
https://www.woutvanleeuwen.nl/
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank