Succesvolle Open Dag de Sprong in Boxmeer.

Vandaag, zaterdag 4 juni, stond de Open Dag van Carp Fishery De Sprong in Boxmeer op het programma. Aangetrokken door het interessante programma met een aantal bekende deelnemers, besloot ik er vandaag eens een kijkje te gaan nemen. Zo’n open dag is altijd een geschikte gelegenheid om weer eens een berg bekenden en onbekenden een handje te geven. Daarnaast leek het mij een uitermate goed moment om eens te gaan bekijken of wij er namens matchfishing.nl geen wedstrijden kunnen gaan organiseren.  Kortom, rond 08.30 uur stap ik in de auto om na een ritje van anderhalf uur uit te stappen in Boxmeer.Hoewel het vanwege de extreme regenval van de laatste dagen wat drassig is in Boxmeer, kan ik toch zonder problemen mijn auto parkeren en even later sta ik al met een kop koffie in mijn handen. Het is nog wat mistig, gelukkig zijn de weersverwachtingen erg goed voor vandaag. Met een graadje of 27 mag ik niet mopperen, zo zie ik het graag.De deelnemers zijn al druk bezig met het opzetten van de materialen en de kraampjes.  Er blijkt zoveel regen gevallen te zijn dat het waterpeil in de vijver in een nacht met ruim 60 centimeter is toegenomen. Dat is een best beetje. De aanwezige karper is inmiddels druk aan het paaien geslagen, en dat betekent meestal dat het niet mee zal vallen om er veel te vangen.Als ik na een bak koffie richting de vijver loop, zijn de meeste deelnemers inmiddels al gesettled en vliegen de eerste floats en korven al de vijver in. Al snel worden ook de eerste vissen al gevangen. Meteen vooraan zijn het Jack Valkenburg en Robert de Groot die de kleuren van JV Baits vandaag vertegenwoordigen. Jack is eigenaar van JV Baits en de importeur van Ringers in België en Nederland.  Altijd leuk om het assortiment eens te bekijken en even bij te kletsen.Een paar vlonders  verderop tref ik de Jeroen Andernach en Pascal Habes namens Preston. Het is even wennen dat dit topduo sinds kort namens Preston optreedt.  De overstap naar Preston heeft weinig of geen gevolgen gehad voor de vangsten. Zoals gebruikelijk hoef je beide mannen niet uit te leggen hoe je een karpertje vangt. De ene na de andere weet het leefnet te vinden. Veel kans om bij te kletsen is er helaas niet. Ook Cor Kraaij en Ger Behonek zijn aanwezig. Ger is sinds kort aan de slag gegaan als importeur van Traper en Cor is een van zijn gesponsorde vissers. Ik ken het merk niet echt, heb er wel eens van gehoord. Moet er binnenkort maar eens induiken, denk ik. Ziet er wel goed uit overigens.

Als ik doorloop en bij Henk de Vries van Duolok Baits terecht kom is Theo Gerrits, een van de gesponsorde vissers, net bezig om een gehaakte karper naar binnen te halen. Tijdens het fotomoment heeft de vis er al snel genoeg van en duikt de vrijheid tegemoet, een verbaasde visser en fotograaf achterlatend. Gelukkig blijkt al snel dat ik toch nog even snel afgedrukt heb en zo een leuke actiefoto meegepakt heb.   
Naast de stand van Duolok hebben de mannen van NeoBaits het te druk met het kijken naar de vijver. Ik maak dus maar een foto’tje en loop weer verder.Aan de andere kant van de vijver is Jilles Bijsterveld, namens Sensas, druk in de weer met de methodfeeder om een karpertje te vangen. Helaas denken de karpers er even anders over. Ze zijn zo druk bezig met paaien dat ze geen aandacht hebben voor Jilles zijn aas. Gelukkig schijnt het zonnetje en kan Jilles zo een beetje bijbruinen.

Dennis Chumman van Yellow Feed en Rijk Zaaijer van de bekende feederlinks delen gebroederlijk een vlonder. Dit is niet zo gek want ook in de praktijk werken ze veel samen. Dennis heeft zijn Yellow Feedlokvoertjes uitgestald en ik kan je verzekeren uit eigen ervaring dat het geen verkeerd spul is. Over de feederlinks van Rijk hoef ik niet zoveel meer te vertellen. De links zijn uitermate geschikt voor de sportvisser die geen zin heeft om een voorslag aan zijn hoofdlijn te binden. Bij het feederen zonder voorslag kun je de feederlinks van Rijk er zo aanbinden en aan de slag gaan. Nieuw is dat hij ze nu ook levert in “freerunningstyle”. Voordeel hiervan is dat bij lijnbreuk de vis zonder korf weg kan zwemmen.

Ook Jack Dohmen is aanwezig. Als eigenaar van JD Floats staat hij er natuurlijk met zijn eigen producten en met Garbolino en Attrafish. Garbolino importeur Jo Adriolo is druk bezig om geïnteresseerden wegwijs te maken in het Garbolino-assortiment. Het in België mateloos populaire Attrafish komt in Nederland niet echt van de grond. Sinds kort blijkt de oude Belgische eigenaar de zaak weer opgepikt te hebben. Zou mij niet verbazen als het merk daardoor weer de weg naar boven weet te vinden.Achterin de vijver zitten de Shimanoboys Thijs Lupsen en Dieter Friederichs.  Ze doen hun uiterste best om flink wat karpertjes te haken. Helaas valt dit gezien het tijdstip, 13.00 uur, niet echt mee. Het is inmiddels 27 graden en de vis begint aan een siësta. Voor mij reden om weer eens richting de kantine te lopen om eens wat te gaan drinken.Even uit de zon praat ik met Frans Wulterkens, die de wedstrijden op de Sprong coördineert, eens verder over mijn idee voor het organiseren van een aansprekende wedstrijd op de Sprong. De formule staat nog niet vast; wel staat vast dat het een vrijhengelwedstrijd gaat worden. Ik heb niet het idee dat we daar niet uit gaan komen. Afspraak is dat ik er met een week of twee nog op terugkom .  

Langzamerhand wordt het weer eens tijd dat ik richting huis ga, de bbq wacht en ik begin wel trek te krijgen in zo’n Flevolands trappistenbiertje. Ik zwaai iedereen nog even toe, geef nog wat mensen een hand en stap in de auto. Op naar huis, op naar Almere.

Gijs Nederlof   


 Terug

04-06-2016
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.evezet.nl
blank